• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsä-Serla jätkab ostureidi

  Metsä-Serla ostab Biberisti paberitehase, mille koguvõimsus on 300 000 tonni aastas ning aastakäive 4 miljardit Eesti krooni. Tehingu tulemusel suureneb Metsä-Serla kvaliteetpaberi tootmine ligi miljonile tonnile aastas, tõstes firma Soome Enso ning Hollandis, Austrias ja Belgias tegutseva KNP-Leykami järel Euroopa suurimate kvaliteetpaberi tootjate hulka.
  «Biberist on kahjumiga töötanud juba 1991. a saadik ning vajab korralikku saneerimist. Sellega alustame otsemaid,» ütles Metsä-Serla direktori asetäitja Aarre Metsävirta.
  Metsävirta sõnul on kvaliteetpaberiäri aegamööda toibumas, 5--6protsendilised kasvuprognoosid on paremad kui ükskõik millise muu paberiliigi alal.
  Myllykoski, mis sügisel sõlmis strateegilise liidu Soome metsaomanike Metsäliittoga (Metsä-Serla emaettevõte), ostab samal ajal Biber Holdingu ajalehepaberivabriku Utzenstorf.
  Vabriku võimsus on 170 000 tonni ajalehepaberit aastas ning käive 1,8 miljardit krooni.
  Metsä-Serla ja Myllykoski koostöö tähendab ühist müügitegevust. Lisaks kuulub Metsä-Serlale 30 protsenti Myllykoski paberitootmisest Soomes.
  Metsä-Serlale on tehing lühikese aja jooksul juba teine suurtehing. Läinud nädalal ostis kontsern UPM-Kymmenelt kartongitootmise.
  Metsäliitto kontserni nädalaga ostetud tootmisüksuste käive ulatub kokku 9 miljardi kroonini.
  Metsäliitto tuleva aasta käibeks prognoositakse 69 mld krooni, millest Metsä-Serla arvele langeb 53 mld. Mullu oli Metsä-Serla käive 35 mld krooni. DI-AL-KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Usinalt aktsiaid müünud ELMO Rendi juht lahkub juhatusest
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Eestis populaarne auto põrus USA rahulolu-uuringus
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.
Vaid 29 protsenti Toyota C-HRi omanikest Ameerikas ostaksid sama mudeli uuesti, selgub mõjuka tarbijaväljaande Consumer Reports küsitlusest.