21. jaanuar 1997 kell 22:00

Nike vahetas esindajat

Kalle sõnul on kaubamärgi vahetumise peamine põhjus see, et sügisel ei suutnud Estakland Nike Sweden AB-le arveid õigel ajal tasuda. «Selle tõttu hilines kauba saabumine, mis omakorda tekitas jaekaupmeeste rahulolematuse,» ütles Kalle. «Ka polnud peakorter rahul Estaklandi tegevusega Lätis ja Leedus, kuhu jõudis küll kaup, kuid reklaami poolelt oli tegevus väga passiivne.»

ASi Estakland tegevdirektori Raine Rinaldo sõnul teadis ta juba detsembris, kui Balti riikides käis Nike'i esindaja, et Estakland võib esindusõigusest ilma jääda. «Nike'i esindajale näiteks ei meeldinud, et me reklaamisime Nike'i tooteid laiemalt, mitte ainult kitsas sportlaste ringis,» rääkis Rinaldo.

«Mõneti on muidugi kummaline, et neli aastat suhteliselt edukalt tegutsenud firmalt ühel päeval tema õigused ära võetakse,» ütles Rinaldo. «Ilmselt oli asi varem kõrgemal ära otsustatud.» Samas nentis ta, et ta ei süüdista ASi Jalajälg, vaid püüab säilitada sõbralikud suhted.

ASi Estakland mullune käive Baltimaades oli 11 mln kr, edaspidi jääb Estaklandile Nike'i toodete jaemüük.

AS Jalajälg plaanib firma käibeks tänavu 15--20 mln krooni. Firma kuulub 100% Eesti kapitalile, aktsiakapitali suurus on 400 000 krooni.

Hetkel kuum