22. jaanuar 1997 kell 22:00

Piinlik lugu, härra peaminister!

Postimehe väitel on peaminister Tiit Vähi Tallinna linnavolikogu esimeheks oleku ajal aidanud 1995. aastal oma tütrel Evelin Vähil kasulikult erastada korteri Tallinna kesklinnas. Korter erastati pärast seda, kui see oli kinnitatud tööandja eluruumiks aktsiaseltsile Valga Group. Vähi tütar aga ei ole firmas kunagi töötanud.

Vanemate mure oma järeltulijate heaolu pärast on igati normaalne. Küll aga ei saa kuidagi nõustuda sellega, et see heaolu tagatakse oma ametipositsiooni ja noore vabariigi seaduselünki ära kasutades ebaeetilisel moel. Tiit Vähi on korduvalt enesekindlalt rõhutanud, et kuni kohus pole talle mingeid süüdistusi esitanud, pole tal ka põhjust häbenemiseks. Arenenud riikides astuvad riigijuhid ametist tagasi enne, kui kohtud nende tegusid vaagima hakkavad. Meil aga ei saa sellest juttugi olla, sest mis on seaduslik, see on ka eetiline. Tühja sellest, et taltsutamatu kasuahnus jätab eetika kaugele maha.

Hetkel kuum