19. veebruar 1997 kell 22:00

Puidune Büroomaailm

kauplus Büroomaailm

Hinnang: 7 punkti

Tallinn Liivalaia 29

sisekujunduse on teinud firma omanik Jüri Ross

Büroomaailma sisekujundus on omapärane. Ruum jätab rohkem hulgimüügi või lao, mitte tavakaupluse mulje. Siiski on tore, et tehakse midagi teistmoodi. Tavaliselt on sellised kauplused sisustatud metallriiulitega. Puitriiulite viimistlusaste oleks võinud parem olla. Ilmselt oli taotlus teha jäme ja kore sisustus, aga kohati tekkis hirm pinnud kätte saada. Puit seostub meil liialt saunakultuuriga. Seda assotsiatsiooni poleks tekkinud, kui viimistlus oleks lõpetatum. Riiulid olid sobiva suurusega ja vastasid arvutustehnika mõõtmetele. Kaupa oli poes palju ja pilt oli kirju, nii et algul oli raske orienteeruda. Inimene, kes seal pidevalt käib, leiab vajaliku kauba paremini üles. Hindeks annan viis punkti.

Olen Infotarga uues kaupluses Büroomaailm käinud ühe korra. Kaupluse interjööris torkas silma, et see on teistest erinev. Samuti see, et kujundus on tagasihoidlik ja laseb kaubal ennast näidata. Positiivne on seegi, et kaupluse interjöör ei ole kallis. Sellise kaupluse sisustus ei pea olema poleeritud, läikiv ja kallis. Midagi negatiivset ei oskagi öelda. Kui Laki tänaval on riiulid veidi kõrged ja lühemal inimesel raske kaupa kätte saada, siis Liivalaias seda probleemi ei ole. Kantseleikauba paigutamisel on oluline süsteemsus. Usun, et see on olnud omaniku ja töötajate taotlus. Kuidas see on õnnestunud, ei oska öelda. Funktsionaalsust ja ökonoomsust arvesse võttes annan 7--8 punkti.

Büroomaailm on huvitav pood. Esialgse mulje järgi oli seal palju kasutamata ruumi, kuna pood on kõrge ja riiulid väikesed. Ei teagi, mida Büroomaailm meenutas, aga igatahes mitte arvutifirma poodi -- pigem ikka kantseleitarvete kauplust. Puidust riiulid on hea vaheldus. Büroomaailm ei jätnud sellist muljet nagu paljud arvutipoed, kus ruum on ruudukujuline ja riiulid seina ääres. Torkas silma, et Büroomaailmas on kõike saada, alates disketist, lõpetades koopiamasinaga. Üldiselt oli kaup loogiliselt paigutatud, st kus olid disketid, sealsamas olid ka aksessuaarid. Imelik, et demonstreeritavad monitorid olid suunatud suurte akende poole. Kui päike paistab, pole midagi näha. Üldhinnang 8 punkti.

Muljed Büroomaailmast on positiivsed. Sisekujunduslahendus meeldis. Tegemist pole salongiga, vaid poega, mille disain peab olema lihtne ja lakooniline. Büroomaailma eesmärk on müüa kaupa ja sisekujundus ei tohi peale trügida, vaid peab olema põhifunktsiooni taustaks. Kokkuklopsitud puupakkudest mööbel oli vaheldus standardsetele riiulitele. Sinine põrandakate sobib puiduga. Lihtsa ja odava olemisega vinüülkate on sellise sisekujunduse puhul õige. Paljudes käidavates kohtades on taoline põrandakate värvi vahetanud ja läinud hallikaks. Põrandakate ei ole libe, kuid karedat katet on raske puhastada. Punkte annan 8, kuna interjöör ei tekitanud vaimustust, aga ka ette pole midagi heita.

Hetkel kuum