23. märts 1997 kell 22:00

ERA Pank teel Ukrainasse

ERA Panga aktiivsuse Ukrainas tingib see, et panga välisarveldustest moodustavad kümme protsenti tehingud Ukrainaga. «Peame Ukraina turgu nii perspektiivseks, et tahame seal kohal olla ja teeme selleks ettevalmistusi,» sõnas panga juhatuse esimees Jaak Kiiker.

Kiikeri sõnul on ERA Pangal kontakt kümmekonna Ukraina pangaga, kellest tihedamalt tehakse koostööd Dnepropetrovski Privatbanki, Donetski First Ukrainian International Banki ja Kiievi Unexi pangaga. Mitmed sealsed pangad on Kiikeri sõnul andnud ERA Pangale limiidi nii foreks- kui rahaturutehinguteks Ukrainas.

«Paari miljoni USA dollari vääringus teeme iga päev Ukraina grivnaga konverteerimistehinguid ja ukrainlaste raha pole poole aastaga nõrgenenud,» lausus Kiiker.

ERA Panga esindaja ülesanne Kiievis on tutvuda sealse turu ja Ukraina seadustega ning valmistada ette ERA Panga ja kindlustusfirma Polaris juriidilise esinduse avamist.

«Loomulikult on nii meil kui meie klientidel suur huvi Ukraina väärtpaberituru vastu,» lisas Kiiker.

Hetkel kuum