25. märts 1997 kell 22:00

Pindi kaotas Paide piimakombinaadile

Tallinna ringkonnakohus tühistas eelmisel reedel Järva maakohtu otsuse, millega oli tunnistatud kehtetuks Paide Piimakombinaadi aktsionäride 1996. aasta 1. juuni üldkoosoleku tulemused. Tallinna ringkonnakohus rahuldas Paide piimakombinaadi apellatsioonkaebuse.

Ligi 20 protsendi Paide piimakombinaadi aktsiate omanik Pindi Väärtpaberite AS oli hagejana seisukohal, et Paide piimakombinaadi aktsionäride üldkoosolek ja sellel tehtud otsused olid õigustühised, kuna koosolekul ei viibinud kõiki aktsionäre. Rohkem kui poolte aktsionäride osavõtul võttis Paide piimakombinaat mainitud üldkoosolekul vastu ettevõtte uue põhikirja, mis võimaldas tal liituda ASiga Ühinenud Meiereid.

ASi Paide Piimakombinaat direktor Jaan Käär ütles, et tema arust on ringkonnakohtu otsus loogiline ning seda edasi ei kaevata. «Koosoleku otsused on jõus ja põhikiri kehtib,» nentis ta.

Pindi Väärtpaberite ASi esindanud advokaat Jürgen Kirsis ütles, et praegu pole veel selge, kas kohtuotsus kaevatakse edasi või mitte. «Me pole veel Pindiga maha istunud ja asja arutanud,» lausus ta.

Kirsis lisas, et käimasolev kohtuvaidlus on küllaltki keeruline ja omanäoline ning vajab kindlasti kohtupraktikat.

Hetkel kuum