27. aprill 1997 kell 22:00

Rüütli teadusinvesteeringud

Ekspresidendi staatus on endisele ülemnõukogu presiidiumi esimehele Arnold Rüütlile kindlustanud riigieelarvest stabiilse sissetuleku. Tänavu on Rüütel kokku saanud ligi 800 000 krooni. Mehe enda väitel on tal selle rahaga võimalik jätkata teadustööd ja analüüsida Eesti poliitilist ja majanduslikku arengut.

Saaremaa päritolu riigimees ja teadlane ostis aasta tagasi Laimjala vallas piiratud enampakkumisel talumaa, kuhu saare omavalitsejate väitel kavatseb rajada midagi lambakasvatustalu sarnast. Väidetavasti pidavat talurajaja selleks lambaid rentima. Viimast Rüütel ise küll eitab, mitte aga hoonete rajamist rannakaitsetsooni. Rüütel ise räägib vaid onnikesest, maavalitsuse arhitekti väitel on plaanis mitu hoonet, koguväärtuses ca paarsada tuhat krooni.

Teadustöö ei ole siiski unarusse jäänud. Laimjala vallavanema andmetel pidavat Rüütel Tulitu popsitalus hakkama tegelema linnuvaatlustega.

Hetkel kuum