13. mai 1997 kell 22:00

Kolmandik ELi elektrist tuumajõul

Euroopa Liitu kuuluvate riikide elektrienergiast toodetakse 36% tuumaelektrijaamades, selgus Saksa energialiidu küsitluse andmetest.

Tuumaenergia osakaal ELi elektrienergiatoodangust kasvas eelmisel aastal keskmiselt ühe protsendi võrra.

Prantsusmaal toodetakse tuumaenergia abil 77% elektrienergiast. Keskmisest rohkem kasutavad tuumaenergiat veel Belgia (57%) ja Rootsi (53%). Hispaanias toodeti aatomielektrijaamades 39% elektrienergiast.

ELi keskmisest tuumaenergia kasutamise tasemest jäid madalamale Saksamaa 30, Soome 27 ja Suurbritannia 26 protsendiga. Rootsis ja Hispaanias kasvas mullu tuumaenergia osakaal riigi elektrienergiatootmises 6%. Soomes vähenes tuumaenergia osakaal seevastu 3%.

ELi 15 riigist ei kasuta elektri tootmisel tuumaenergiat seitse maad. DPA-STT-ETA

Hetkel kuum