20. mai 1997 kell 22:00

17tolline monitor

Testi -- Võta poodi kaasa hyperlink http:// www.goodwin.ee/pets/monitor alt Nokia monitoritest ja proovi, kuidas pakutav monitor käitub. Poodides näidatav värvipilt ei ütle midagi, vaid testtabeliga saab kvaliteeti hinnata.

Sagedus -- Kas sa tead, mis sagedusel su praegune monitor käib? Kui ei tea, pole mõtet üksinda uut ja kallimat ostma minna -- sa ei tee heal ja halval kaubal vahet. Uuri järgi ja õpi ise kaadrisagedust muutma (aga mitte kõrgemaks, kui passis lubatud, sest nii võib tulekahju tulla -- loe pass läbi ja tea). 75 Hz on miinimum, 85 Hz üsna hea, 100 Hz väga hea.

TCO -- MPR II ja TCO 92 ei räägi sõnakestki pildi headusest, TCO 95 sisaldab mõningaid nõudeid ka pildi kohta (aga seda standardit kohtab veel väga harva). Järelikult on kõige õigem ise hinnata, kui tume on kineskoop (annab pildile kontrasti) ja kuidas hästi/ halvasti peegeldab (hea on siis, kui ei peegelda).

Hetkel kuum