• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Talinvest ostis Rakvere aktsiaid

  Vahetult enne börsile laekunud uudist Riia lihatööstuse ostmisest Rakvere lihakombinaadi poolt omandasid aktsiaid Rakvere lihakombinaati haldava ASi ETFC Grupp suurosaniku ASi Talinvest tütarfirmad ning ETFC Grupi teise suurosaniku ASi Epeks pikaaegne tütarfirma.
  ESTIB-Talinvesti Varahalduse turundusdirektori Johann Sullingi sõnul ei omanud Talinvesti tütarfirmad informatsiooni eelseisvast Riia lihatööstuse ostust, vaid tegutsesid iseseisvalt. «Kliendikonto puhul oli see üks klient, kes tehingu sooritas,» lausus ta. «Aktsiafondi jaoks polnud see ligi 1,5 miljoni kroonine ost aga väga ost.»
  Eelmisel nädalal 15 000 lihakombinaadi aktsiat ostnud Epeks Transpordi juhatuse esimees Toomas Tiru märkis, et aprilli lõpust ei kuulu transpordifirma enam Epeksile, vaid kahele eraisikule -- temale ja Küllo Kurvitsale. «Tol hetkel kukkus lihtsalt nii välja, et ostsime neid aktsiaid,» põhjendas Tiru.
  Ta lisas, et Epeks Transpordi ASi juhtidel ei olnud keelatud siseinformatsiooni. Kuidagi kukkus välja just nii, et firma ajaloos sooritatud esimene väärtpaberiost leidis aset just õigel ajal õige aktsiaga, märkis Tiru.
  Samas ajavahemikus on 50 000 lihakombinaadi aktsia võrra oma portfelli kasvatanud ka ICI Trust 2 AS, mille tegevdirektori Tarmo Pedjasaare ütlusel oli vaid tegemist Hansapangale repotud aktsiate väljaostmisega.
  Veel laekus möödunud nädala alguses enim Rakvere aktsiaid maksuvabade firmade Komek Invest Ltd, WW Edge Productions LLC Eesti filiaali kontole ning Eesti Ühispanga repokontole. Komek Invest Ltd on ka suurim Rakvere lihakombinaadi aktsiate omandaja viimase poolteise nädala jooksul, ostes kokku 325 000 aktsiat.
  Väärtpaberiinspektsiooni peadirektori kohusetäitja Indrek Jakobson märkis, et nad on nende tehingutega tuttavad ja jätkavad uurimist võimaliku siseinfo põhjal tehtud ostutehingute avastamiseks. «Uurimine on edasi liikunud ja me oleme kindlust juurde saanud,» nentis ta.
  Rakvere lihakombinaadi nõukogu esimees Toomas Kõuhkna tunnistas, et pikaks veniv uurimine ning kahtlused sisetehingute osas on hakanud segama nii tema kui ka lihakombinaadi peadirektori Peeter Maspanovi tööd. «Me ei saa enam tööd teha, tegeleme ainult aruandmisega,» möönis ta.
  AS Rakvere Lihakombinaat ostis eelmisel kolmapäeval ligi 100 miljoni krooni eest 67% Riia lihatööstuse aktsiatest. Väärtpaberiinspektsioon ja Tallinna börs teatasid reedel, et asuvad uurima võimalikke lihakombinaadiga seotud keelatud siseinfo kasutamise juhtumeid. Lihakombinaadi aktsiatega kaubeldi enim eelmisel kolmapäeval, mil tehingute käive ületas 16 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.