• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tehases on ajaloohõngu

  Tehas on päris ainulaadne koht, mille sisekujundus on majaga seotud. Ruumil on oma legend, mis on ka läbi viidud. Kõik on oma kohal -- valgustid on väga head, põrandaga võib rahule jääda. Alumise korruse paeplaatidest põranda kõrval on sein ainult veidi liiga sile. Tahaks ehtsat vana rohkem näha. Pikliku ruumi planeeringule ei saa midagi ette heita. Häirib kamin, mis on sile, poleeritud ja puhas. See ei vasta legendile. Ei meeldi ka see, et kõigis pubides on ühesugused toolid ja pukid. Vastuolus on klaasist tuhatoosid ja prügikastid. Samuti on stiilist väljas terrassimööbel. Detaile on Tehases palju. Pool tundi istuda on paras ajalootund. Keldrikorrus on hubasem, seal ei häiri miski. 8 punkti.
  Tehase interjöör on huvitav, ehkki sisse minnes on restile astudes kõhe tunne, nagu astuks õhku. Kõleda tunde tekitavad suured lauad, mis ei soosi hubast õhkkonda. Kahekesi istuda on seal kõle ja intiimset õhkkonda oodata ei saa. Lauad on hästi paigutatud: ettekandjad pääsevad õigelt poolt juurde. Värvilahendus on sobiv, kuna ei ole järske kontraste. Meeldivad Tehase tualetid, kus on kasutatud mahedaid toone ja huvitavaid eristusmärke. Baarilett võiks olla rohkem saali keskel, siis oleks kergem püüda ettekandja pilku. Lipukesed, reklaamid jms, mida kohtab igal pool, jätavad tsirkuse mulje, kuid ei häiri. On huvitavaid detaile, nagu õllekorkidest pilt. Meeldivad naturaalsed põrandalauad. 7 punkti.
  Tehast on üritatud kujundada 20.--30. aastate inglise stiilis, kuid see on jäänud poolikuks. Nii on Tehase seintel näiteks palju pilte, kuid inglise pubi on askeetlikum -- mitte nii pudi-padi täis. Ülemine korrus jätab ebamäärase mulje. Parem on keldrikorrusel asuv piljardisaal, kus pole nipsasju. Pubisse sobivad kulunud massiivsed puidust lauad. Meeldib, et lauad on ümmargused, mis võimaldab neid hästi ruumi paigutada. Oluline on, et lauad ei kõigu. Kahjuks on nad liiga tihedalt paigutatud. Tore sisustuselement on ajalehehoidjad. Stiilne on menüüdel olev logo. Tehas on tore koht, kuhu minna klaasi õlut jooma või piljardit mängima, kuid tugevat isikupära sellel kohal ei ole. Hinne on 4 punkti.
  Et Tehas 43 asub vanas majas, siis kaasaegsetest ehitusvõtetest selle puhul rääkida ei saa. Mis on siiani säilinud, seda on püütud säilitada. Mööbel on pubi nõrgimaid kohti -- selle valimisega pole vaeva nähtud. Võib-olla aga ei peagi seda tegema. Vanade kujunduselementidega interjöör on omanäoline. Torudele jt elementidele ei leia algul seletust, kuid originaalsus jätab väga hea mulje ja on tervitatav üldise halluse taustal. Pubi ruumiplaneering on optimaalne. Selliste kohtade nõrk külg kipub olema lava. Tehases on see saanud teiste pubidega võrreldes kõige parema koha. Hella Hundiga võrreldes on seal ka parem ventilatsioon. Tehases on hämar, aga see käib kokku pubikultuuriga. 8 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.