• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tehases on ajaloohõngu

  Tehas on päris ainulaadne koht, mille sisekujundus on majaga seotud. Ruumil on oma legend, mis on ka läbi viidud. Kõik on oma kohal -- valgustid on väga head, põrandaga võib rahule jääda. Alumise korruse paeplaatidest põranda kõrval on sein ainult veidi liiga sile. Tahaks ehtsat vana rohkem näha. Pikliku ruumi planeeringule ei saa midagi ette heita. Häirib kamin, mis on sile, poleeritud ja puhas. See ei vasta legendile. Ei meeldi ka see, et kõigis pubides on ühesugused toolid ja pukid. Vastuolus on klaasist tuhatoosid ja prügikastid. Samuti on stiilist väljas terrassimööbel. Detaile on Tehases palju. Pool tundi istuda on paras ajalootund. Keldrikorrus on hubasem, seal ei häiri miski. 8 punkti.
  Tehase interjöör on huvitav, ehkki sisse minnes on restile astudes kõhe tunne, nagu astuks õhku. Kõleda tunde tekitavad suured lauad, mis ei soosi hubast õhkkonda. Kahekesi istuda on seal kõle ja intiimset õhkkonda oodata ei saa. Lauad on hästi paigutatud: ettekandjad pääsevad õigelt poolt juurde. Värvilahendus on sobiv, kuna ei ole järske kontraste. Meeldivad Tehase tualetid, kus on kasutatud mahedaid toone ja huvitavaid eristusmärke. Baarilett võiks olla rohkem saali keskel, siis oleks kergem püüda ettekandja pilku. Lipukesed, reklaamid jms, mida kohtab igal pool, jätavad tsirkuse mulje, kuid ei häiri. On huvitavaid detaile, nagu õllekorkidest pilt. Meeldivad naturaalsed põrandalauad. 7 punkti.
  Tehast on üritatud kujundada 20.--30. aastate inglise stiilis, kuid see on jäänud poolikuks. Nii on Tehase seintel näiteks palju pilte, kuid inglise pubi on askeetlikum -- mitte nii pudi-padi täis. Ülemine korrus jätab ebamäärase mulje. Parem on keldrikorrusel asuv piljardisaal, kus pole nipsasju. Pubisse sobivad kulunud massiivsed puidust lauad. Meeldib, et lauad on ümmargused, mis võimaldab neid hästi ruumi paigutada. Oluline on, et lauad ei kõigu. Kahjuks on nad liiga tihedalt paigutatud. Tore sisustuselement on ajalehehoidjad. Stiilne on menüüdel olev logo. Tehas on tore koht, kuhu minna klaasi õlut jooma või piljardit mängima, kuid tugevat isikupära sellel kohal ei ole. Hinne on 4 punkti.
  Et Tehas 43 asub vanas majas, siis kaasaegsetest ehitusvõtetest selle puhul rääkida ei saa. Mis on siiani säilinud, seda on püütud säilitada. Mööbel on pubi nõrgimaid kohti -- selle valimisega pole vaeva nähtud. Võib-olla aga ei peagi seda tegema. Vanade kujunduselementidega interjöör on omanäoline. Torudele jt elementidele ei leia algul seletust, kuid originaalsus jätab väga hea mulje ja on tervitatav üldise halluse taustal. Pubi ruumiplaneering on optimaalne. Selliste kohtade nõrk külg kipub olema lava. Tehases on see saanud teiste pubidega võrreldes kõige parema koha. Hella Hundiga võrreldes on seal ka parem ventilatsioon. Tehases on hämar, aga see käib kokku pubikultuuriga. 8 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.