• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Austraalia teenib tudengite pealt

  Praegu moodustab Austraalia 2,4% rahvusvahelisest üliõpilasturust, mis küünib umbes 2,25 mln tudengini. Aastaks 2010 prognoositakse välisüliõpilaste osakaalu kasvamist 7,5 protsendini. Austraalia ülikoolides on nende osa juba praegu 11 protsenti.
  Firma IDP Education Australia Ltd kuulub Austraalia 37 ülikoolile. Sellel firmal on maailma 19 riigis 30 esindust, enamik neist Aasias ja mitte ühtegi Euroopas. Need tegelevad otseselt välisüliõpilaste värbamisega.
  Austraaliale tasuvaim on, kui välisüliõpilased tulevad õppima riigi ülikoolidesse, kuid paljud ülikoolid on tähele pannud, et osa välistudengeid eelistab õppida kodumaal, ning nende jaoks on ülikoolid avanud mitmes Aasia riigis täiendavad osakonnad. Seal saavad kohalikud noored õppida kaks aastat ja siis lõpetavad õpingud mõnes Austraalia ülikoolis.
  Stockholmi ülikoolis on Austraalia ülikoolikeskus, mis koordineerib koostööd Stockholmi ja mitme Austraalia ülikooli vahel. Keskuse andmeil on Austraalia osariikide ülikoolides semestrimaks u 63 000 EEK. Kallim on Queenslandi Bondi ülikool, kus iga kursus maksab 21 600 kr. Et tavaliselt õpitakse semestris nelja kursust, siis läheb semester maksma u 90 000 krooni.
  Ülikooli on võimalik lõpetada kahe õppeaasta ehk 6 semestriga, milleks kokku kulub u 540 000 krooni. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi