• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suured ostuorderid viisid börsi üles

  Investorite huvi Tallinna börsil kaubeldavate aktsiate vastu on endiselt ebastabiilne. Aeg-ajalt üksikute aktsiate vastu tekkiv huvi võib ühel päeval viia börsi arvestatavalt ülespoole. Ostuorderi täitmisel huvi langeb aga taas, suutmata tekitada börsil suuremat hoovust.
  Eilset päeva Tallinna börsil ilmestasid paar suuremat ostuorderit Hansa- ja Ühispanga aktsia vastu. Ühispanga aktsia päevakäive ulatus registreeritud 36 tehingus 14,29 mln kroonile ja Hansapanga aktsia käive 53 tehingus 12,67 mln kroonile. Tekkinud ostusurve kergitas ka mõlema aktsia hinda -- Ühispanga aktsia tõusis 3,01%, 51,4 kroonile ja Hansapanga aktsia 1,71%, 127,65 kroonile.
  Börsi vabaturul oli 3,87 mln krooniga eile ülekaalukalt enimkaubeldud EVP. Kiiret langust jätkas EMV aktsia, kukkudes eile 4,35%, 550 kroonile. Võrreldes aprilli lõpu hinnaga 900 kr tasemel, on langus olnud ca 40%.
  ÄP üldindeks tegi eile põhiliselt Hansa- ja Ühispanga toel 0,66protsendise tõusu 763,14 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kaubavahetus jätkab lennukat kasvu
Eesti väliskaubandus jätkab energiakandjate kallinemise toel kiiret kasvu: kaupade eksport suurenes oktoobris võrreldes möödunud aasta sama kuuga 18% ning import 32%.
Eesti väliskaubandus jätkab energiakandjate kallinemise toel kiiret kasvu: kaupade eksport suurenes oktoobris võrreldes möödunud aasta sama kuuga 18% ning import 32%.
Trükitööstuse TOPi võitja: tooraine hind tõuseb iga kuu, kasvav tööhulk siiski rõõmustab
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.