• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Varuosadele tasub rõhku panna

  Mida suuremad on koopiamasinad, seda keerulisemad need on. Keeruliste kontoriseadmete soetamisel võiks klient olla informeeritud sellest, kui palju ja kellele on seadmeid müüdud. Niimoodi on võimalik kontrollida, kas koopiamsina ekspluatatsioonikulud, kvaliteet ja hooldus teid rahuldab.
  Veenduge, et kõiki varuosi on laos piisavalt, muidu tuleb teil kinni maksta varuosast kümneid kordi kallim kiirtransporditeenus. Selleks peaks juba enne koopiamasina ostu tutvuma teid huvitava koopiamasina põhiliste varuosade hinnakirjaga ja kõrvutama seda teiste pakkujate hindadega.
  See võimaldab tulevikus veenduda, et teie masinasse pandud varuosa on hinnakirjaga kooskõlas. Kui firma ei avalda hindu või väidab, et tema müüdud masinad ei kulugi, püüab ta teid petta. Põhjus on väga kallites varuosades või nende puudumises kohapeal.
  Eesti turul on küllalt näiteid, kus firmamärk on tuntud, kuid teeninduse suutmatuse tõttu on see läinud käest kätte. Müüa soovivad kõik, kuid mudelite rohkuse ja pideva uuenemise tõttu on masina teenindus raske firmale, kes ei pane rõhku teenindusvõrgule ja hüppab ühelt kaubamärgilt teisele.
  Eriti ettevaatlik tuleks olla suurte laserkoopiamasinate soetamisel. Mitmeaastased kogemused näitavad, et mudelite suure erinevuse tõttu võib nende koopiamasinate juurde saata vaid konkreetset mudelit teenindava spetsialisti. Iga hooldusmehe väiksemgi viga võib väga kalliks maksma minna.
  Samuti tuleks hoolikalt kaaluda, kas asutusel on vaja koopiamasinaga faksi vastu võtta või on otstarbekam faksiliidese raha eest osta mitu väga korralikku printerit ning ostes eraldi skänneri võidate kvaliteedis.
  Nii ei teki olukorda, kus masina mingi rikke korral on takistatud printimine, koopiate tegemine, skaneerimine ja töö faksiga.
  - uurida, kui palju ja kellele on mingit tüüpi masinat müüdud
  - veenduda varuosade olemasolus ja kättesaadavuses
  - tutvuda varuosade hinnakirjaga
  - veenduda garanteeritud teeninduses
  - kindalaks teha masina täpsed kasutusvajadused
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.