5. juuni 1997 kell 22:00

Lukoili kasumiprognoos menukas

Riia börsil domineeris taas Unibanka, mis tegi börsi kogukäibest (66 000 latti) pea kolmandiku. Teised aktiivsemad aktsiad olid Staburadze, RTF ja Klaasfiiber. Börsil puudus kindel suund, ent indeksi viis langev Unibanka siiski alla (Saule indeks 148,18).

Leedu börsi suurimaks üllatajaks oli Hermise pank, mis langes koguni 4,90 latti madala käibe juures. Langes ka Vilniuse Pank ning maaklerid arvavad, et peatselt jõuab ta hind atraktiivse tasemeni. Mõlemat, nii Hermist kui Vilniuse Panka, eeldatakse lähitulevikus tõusvat.

Leedu börsi käive oli taas madalam, 501 000 litti, ning selline tase jääb suveks püsima.

RTSi süsteemis liikus taas välisraa ning Lukoil tõusis soodsa kasumiprognoosi tõukel 15 senti. Maaklerite sõnul lülituvad sissetulevad välisvahendid kiiresti ümber suurema kasvupotentsiaaliga teisejärgulistesse aktsiatesse, põhiliselt keemia, toiduaine- ja kaitsetööstuses.

Hinnatõusu maaklerid siiski ennustada ei söanda --see sõltub välisinvestoritest.

Hetkel kuum