• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lukoili kasumiprognoos menukas

  Riia börsil domineeris taas Unibanka, mis tegi börsi kogukäibest (66 000 latti) pea kolmandiku. Teised aktiivsemad aktsiad olid Staburadze, RTF ja Klaasfiiber. Börsil puudus kindel suund, ent indeksi viis langev Unibanka siiski alla (Saule indeks 148,18).
  Leedu börsi suurimaks üllatajaks oli Hermise pank, mis langes koguni 4,90 latti madala käibe juures. Langes ka Vilniuse Pank ning maaklerid arvavad, et peatselt jõuab ta hind atraktiivse tasemeni. Mõlemat, nii Hermist kui Vilniuse Panka, eeldatakse lähitulevikus tõusvat.
  Leedu börsi käive oli taas madalam, 501 000 litti, ning selline tase jääb suveks püsima.
  RTSi süsteemis liikus taas välisraa ning Lukoil tõusis soodsa kasumiprognoosi tõukel 15 senti. Maaklerite sõnul lülituvad sissetulevad välisvahendid kiiresti ümber suurema kasvupotentsiaaliga teisejärgulistesse aktsiatesse, põhiliselt keemia, toiduaine- ja kaitsetööstuses.
  Hinnatõusu maaklerid siiski ennustada ei söanda --see sõltub välisinvestoritest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.