5. juuni 1997 kell 22:00

Õlletehase kasum üle viie miljoni krooni

Saku õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel ütles, et võrreldes eelmise aasta nelja esimese kuuga on Eesti õlleturg käesoleval aastal kasvanud 12 protsenti. Eelmise aasta nelja kuuga tarbiti Eestis 13,12 miljonit liitrit õlut, sellel aastal 14,6 miljonit liitrit. Saku õlle müügimaht oli 6,9 miljonit liitrit, mis on peaaegu sama eelmise aasta sama perioodiga, lausus Remmel.

Saku õlletehase keskmine turuosa on võrreldes eelmise aasta nelja kuuga vähenenud viis protsenti 48 protsendini. Selle taga on õlletehase otsus lõpetada nn kioskiõlle müük, põhjendas Remmel. Tema sõnul jaguneb õlleturg Eestis praegu nii, et 48 protsenti turust on Saku õlletehase käes, 12 protsenti kuulub importõllele ja 40 protsenti teistele kohalikele tootjatele.

ASi Tartu Õlletehas tegevjuht Madis Paddar kinnitas õlleturu suurenemist sellel aastal ja ütles, et Tartu õlletehase turuosa on Eesti tootjate hulgas veidi alla viiendiku. Täpsemaid andmeid oma ettevõtte majandustulemuste kohta polnud Paddar nõus andma. «Täpsemaid andmeid hakkame ütlema siis, kui börsile läheme,» lubas Paddar. Ta sõnas, et Tartu õlletehas tahab börsile minna selle aasta lõpupoole.

Kommenteerides segadust, mis tekkis pärast seda, kui Saku õlletehase juhtkond keeldus mõni aeg tagasi avaldama Tallinna väärtpaberibörsi reeglite kohaseid majandustulemusi, ütles Remmel, et lärm selle ümber oli asjatu.

Sellel aastal Tallinna börsi noteerimiskomisjoni poolt vabaturu ettevõtetele kehtestatud uued reeglid jõustusid Saku õlletehase juhtkonna jaoks liiga ruttu, väitis Remmel.

Kuna börs jäi oma nõudmiste juurde, otsustas õlletehase nõukogu nädala alguses nelja kuu majandustulemused avaldada. «Tegime börsile ettepaneku, et edaspidi hakkab õlletehas oma majandustulemusi avaldama iga nelja kuu tagant, nagu seda teevad ettevõtte suuromanikud Hartwall ja Orkla,» kinnitas Remmel. «Kui börs nõustub, on hea, kui ei, tuleb meil mängida börsi reeglite järgi.»

Hetkel kuum