• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaatina fiksing 17 aasta kõrgeim

  Reedel Euroopa turgude avanedes dollar tugevnes ja alustas veidi üle 1,732 marga e 13,85 krooni taseme. Saksamaa teatas ametlikult, et Saksa päevalehe Berliner Zeitungi andmed töötute kasvu kohta vastavad tõele. Mais kasvas töötute arv 60 000 inimese võrra, prognooside järgi oodati hoopis töötute vähenemist 6000 tööealise võrra.
  Pärastlõunal avaldati ka USA töötusindeks, mis oli mais ootamatult langenud 4,8 protsendini, madalaim 1973. aasta oktoobrist. Sama näitaja Saksamaa kohta tõusis 11,4 protsendini, mis oli 0,2% kõrgem kui aprillis. Uute töökohtade arv mittepõllumajandussfääris kasvas 138 000 võrra. Number oli küll väiksem, kui oodati, aga korrigeeritud andmed aprilli kohta viisid dollari kursi üle 1,74 marga, täpsemalt 1,7423 marga e 13,94 kroonini, mis on viimase 39 kuu kõrgeim kurss. Väga suur tööpuuduse kasv Saksamaal koos palkade suure kasvuga, mida on samuti prognoositud, võivad dollarit tugevdada veelgi. Ei ole mingi ime, kui me näeme juba juunis kurssi 1,75 USD/DEM (14,00 USD/EEK).
  Reede õhtuks toimus kasumivõtmise tulemusena kerge langus. Dollari kurss oli 13,83 krooni. Soome mark langes ühe sendi võrra 2,66 kroonini. Rootsi krooni kurss oli umbes 1,775 krooni.
  Ühispanga aktsia langes reedel Helsingis 19,00 margani (50,54 kr). Hansapanga aktsiatega ei kaubeldud.
  Plaatina hind tegi reedel suure hüppe. Ennelõunal fikseeriti metalli hinnaks 495,00 dollari untsist, mis oli 53 dollarit kõrgem eelmisest fiksingust ning kõrgeim alates 1980. aasta märtsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Renault' lahkumise järel vuravad Moskva tehasest välja Moskvitšid
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Venemaa pealinn võtab seal asuva Renault' tehase üle ja see hakkab tootma Moskvitši kaubamärgiga autosid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.