• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaatina fiksing 17 aasta kõrgeim

  Reedel Euroopa turgude avanedes dollar tugevnes ja alustas veidi üle 1,732 marga e 13,85 krooni taseme. Saksamaa teatas ametlikult, et Saksa päevalehe Berliner Zeitungi andmed töötute kasvu kohta vastavad tõele. Mais kasvas töötute arv 60 000 inimese võrra, prognooside järgi oodati hoopis töötute vähenemist 6000 tööealise võrra.
  Pärastlõunal avaldati ka USA töötusindeks, mis oli mais ootamatult langenud 4,8 protsendini, madalaim 1973. aasta oktoobrist. Sama näitaja Saksamaa kohta tõusis 11,4 protsendini, mis oli 0,2% kõrgem kui aprillis. Uute töökohtade arv mittepõllumajandussfääris kasvas 138 000 võrra. Number oli küll väiksem, kui oodati, aga korrigeeritud andmed aprilli kohta viisid dollari kursi üle 1,74 marga, täpsemalt 1,7423 marga e 13,94 kroonini, mis on viimase 39 kuu kõrgeim kurss. Väga suur tööpuuduse kasv Saksamaal koos palkade suure kasvuga, mida on samuti prognoositud, võivad dollarit tugevdada veelgi. Ei ole mingi ime, kui me näeme juba juunis kurssi 1,75 USD/DEM (14,00 USD/EEK).
  Reede õhtuks toimus kasumivõtmise tulemusena kerge langus. Dollari kurss oli 13,83 krooni. Soome mark langes ühe sendi võrra 2,66 kroonini. Rootsi krooni kurss oli umbes 1,775 krooni.
  Ühispanga aktsia langes reedel Helsingis 19,00 margani (50,54 kr). Hansapanga aktsiatega ei kaubeldud.
  Plaatina hind tegi reedel suure hüppe. Ennelõunal fikseeriti metalli hinnaks 495,00 dollari untsist, mis oli 53 dollarit kõrgem eelmisest fiksingust ning kõrgeim alates 1980. aasta märtsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi