9. juuni 1997 kell 22:00

Kauplemine börsil elavnes veidi

Eilne päev Tallinna börsil möödus vaikselt ja rahulikult. Elavamat huvi tundsid investorid vaid Hoiu- ja Hansapanga aktsia vastu, teiste väärtpaberitega kaubeldi loiult. Üle miljoni krooni ulatus veel vaid Forekspanga ja Ühispanga aktsia päevakäive.

Ka hinnad püsisid ülistabiilsed -- 12 põhi- ja lisanimekirjas kaubeldavast aktsiast mahtusid 10 aktsia päevased muutused 0,08 tõusuprotsendi ja 0,48 langusprotsendi vahele. See kajastus ka ÄP indeksis, mis jäi reedega võrreldes pea muutumatuks -- -0,08%, 767,68 punktile.

Nagu öeldud, olid enimkaubeldud Hoiupanga (18,11 mln kr) ja Hansapanga (16,2 mln kr) aktsia. Püsivat huvi kahe suurpanga aktsia vastu on raske millegi konkreetsega seletada. Hansapangale on oma positiivset huvi avaldanud kindlasti maikuu majandustulemused ja kuuldused strateegilise investori otsimisest. Hoiupanga maikuu tulemused silmapaistvalt head ei olnud, küll võib üks osa investoreid mängida turul visalt ringlevate kuulduste peale Hoiupanga partneri otsingutest väljaspool Eestit.

Hetkel kuum