11. juuni 1997 kell 22:00

Toomkooli vajaks värskust

Toomkooli restoran

Toomkooli restorani kohta on raske midagi öelda, sest see on kaua ühesugusena püsinud ja seal pole midagi värsket. Restorani suurim eelis on asukoht. Võib ju küsida, kas graniitpõrand ja puittrepp käivad kokku, kuid peab olema tolerantne. Kõik ei saa olla viimase moe järgi tehtud, sest inimesi on erinevaid. Puitmööbel on tore, ehkki pisut jäik. Eestimaal on puidumeistreid küll, miks mitte neid ära kasutada. Siiski võiks Toomkooli restoran sisekujundust värskendada -- kevadel tahaks ikka uut kleiti. Mugavuse taotlus on restoranis märgata. Aga kui ruum on rahvast täis, peab sõnu hoolega valima, sest naaberlaud on sujuvalt vestlusringi haaratud. Toolid on rasked -- neid annab kahe mehega tõsta. 4 punkti.

Olen Toomkooli restoranis palju käinud ja iga kord on tahtmine tagasi minna. Lisaks heale söögile ning sümpaatsele teenindusele on restorani interjöörgi hubane. Restoran sobib ka ärilõunaks: lõuna ajal on seal privaatsust rohkem, õhtul vähem, sest siis on rahvast rohkem. Meeldib, et ruum on kõrge. Hea võimalus on eralduda teisele korrusele. Kui restoranis õige akna alla istuma saab, siis avaneb ilus vaade.

Ilusa disainiga massiivne puitmööbel sobib hoone arhitektuuriga ja restorani asukohaga. Lauad on paraja suurusega. Vastavalt seltskonna suurusele on võimalik laudu valida. Ka toolid on mugavad. Seintel on miljööle sobivad pildid. Interjööri hinne 8 punkti.

Toomkoolis meeldib puitmööbel, trepp ja baarilett. Teist stiili on uksed ja aknad. Häiriv on see, kui köögiuks läheb lahti, võib saalist näha kahhelplaadist köögiseinu ja närvilisi kokapoisse. Toompea kallaku kohal on paar akent, kuid kummalisel kombel pole nende juures ühtegi lauda. Üle linna avaneva vaatega koht oleks eliitkoht. Toomkooli restoran ei ole suur, seal ei teki melu. Saalis on veidi liiga palju laudu. Ruum on kõrge, mistõttu lagi ei ahista ning õhk on parem. Seintel on sobivad vanalinna vaadetega pildid. Toomkooli restoran on tihti reserveeritud, siis tuleb istuda väljas. Väljas on aga väga ebamugavad lauad-toolid, kuhu mahuvad kuni 170cm inimesed. Interjööri hinne 7--8, väljas 3--4 punkti.

Toomkooli restorani suurim eelsi on hea asukoht ja ilus välisvaade. Maja on sümpaatne nagu väike mägionn. Restorani akendest on ilus vaade linnale. Toomkooli on koht, kuhu külalisi viia, sest see on väga kliendisõbralik. Muusika on rahulik ning sellest on võimalik üle rääkida. Toolid on ebamugavad ning laua taha on veidi kitsas ronida. Puitmööbel on vanaaegsesse interjööri sobiv. Tualettruum võiks olla stiilsem, kuid see on oma aja produkt aastatest, kui uued materjalid tulid. Nüüd vajaks ruum värskendamist. Värvilahendus on monotoonne, võiks olla rõõmsamaid värve. Privaatsust restoranis on -- juttu saab rahulikult rääkida. Suvel on meeldiv istuda väljas. Interjööri hinne 8 punkti.

Hetkel kuum