• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus kutsub Veeberi protsessile välja uurija

  Riiklik süüdistaja Ene Timmi esitas taotluse pärast seda, kui tunnistajana oli ära kuulatud ASi Giga pearaamatupidaja Aita Tamm. Tamm väitis, et esimesel ülekuulamisel näitas vaneminspektor Ant talle Giga ja ASi Toruarmatuur vahel sõlmitud müügilepingu originaali koos Toruarmatuuri kassasissetuleku orderi kontsudega ja teisel ülekuulamisel dokumentide koopiad, mille juures enam kontse polnud.
  «Kontsude olemasolul on selles kriminaalasjas suur tähtsus,» põhjendas Timmi oma taotlust kutsuda välja uurija. «Tema on antud juhul pädev vastama, kas kontsud olid dokumentide juures või ei.» Timmi väitel on vaja majanduspolitseinikult ka täpsustada, kuidas säilitati politseis Gigast ära viidud raamatupidamisdokumente.
  Tamm ütles kohtus, et tema juuresolekul viis politsei 1995. aasta novembris Gigast ära ettevõtte 1994. ja 1995. aasta kõik raamatupidamisdokumendid, v.a statistikaaruanne. «Dokumentide kohta nimekirja ei koostatud,» kinnitas Tamm. «Fikseeriti vaid dokumentide kaustad.»
  Tamme sõnul töötasid Tartu linna maksuameti revidendid politseis Giga dokumentidega samas ruumis, kus linnavalitsuse revidendid revideerisid munitsipaalettevõtete dokumente.
  Veeberi kaitsja vandeadvokaat Uno Lõhmus oli uurija kohtusse kutsumise vastu, sest tema väitel ei saa ühes ja samas kriminaalasjas ära kuulata menetlusosalist tunnistajana.
  Süüdistuskokkuvõtte kohaselt võltsis Veeber Giga ja olematu firma Toruarmatuuri vahelisi ostu-müügilepinguid, mille tulemusel suurendas Giga kulusid ja vähendas seega maksustatavaid tulusid. Väidetavalt tekitati nii riigile kahju saamata jäänud tulu- ja käibemaksu näol kokku 793 706 krooni. Peale maksupettuse süüdistatakseVeeberit veel ametialases võltsimises ja kelmuses.
  Kohtuprotsess jätkub tuleva nädala kolmapäeval.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.