• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulika Takso oma logo kaitsel

  ASi Tulika Takso juhatuse esimees Mati Saar ütles, et Aleksander Levt?enko rikub Tulika Takso logo kasutades seadust. Ta selgitas, et Levt?enko kasutab omavoliliselt Tulika Takso kollast ovaali, mis on firma patenteeritud kaubamärk.
  Saar ütles, et kuigi Levt?enko ei kasuta oma auto uksel sõnadekombinatsiooni Tulika Takso, rikub ta seadust, sest Tulika Takso on patenteerinud nii kollase ovaali kui sõnad Tulika Takso eraldi.
  Eksitav on Saare sõnul seegi, et autojuht kasutab ka sama värvi ja marki autot, mida Tulika Takso autojuhid. Ta teab, et Levt?enko sõidab valge Opel Omegaga, mis on liisitud Hoiupanga Liisingu ASi kaudu.
  Saar lausus, et juuni alguses näitas Tulika Takso Levt?enkole kirja, kus talle tehti ettepanek logo kasutamine lõpetada. Levt?enko keeldus sellele alla kirjutamast. Kehtiva korra järgi on Levt?enkol aega reedeni, et logo kasutamisest loobuda. Vastasel juhul kavatseb Tulika Takso mehe kohtusse kaevata.
  Patendiameti kaubamärgi osakonna juhataja asetäitja Ingrid Matsina ütles, et kui kaubamärk on registrisse kantud, ei tohi kaubamärgi seaduse järgi era- või juriidilisest isikust ettevõtja mõne teise kaubamärgiga identset või eksitavat kaubamärki kasutada.
  Kui on tegemist kaubamärgi ettekavatsemata kuritarvitamisega, võib isikule teha trahvi kuni saja päevapalga ulatuses. Pahatahtliku kasutamise eest võib Matsina sõnul määrata eraisikule rahatrahvi, aresti või vabadusekaotuse kuni kaks aastat.
  Tsiviilseadustiku alusel võib kaubamärgi omanik nõuda ka varalise kahju hüvitamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.