18. juuni 1997 kell 22:00

Pennu loob kõvaketaste renoveerimiskeskuse

Renoveerimiskeskus hakkab Kiepi sõnul teenindama kogu Ida-Euroopat ja Skandinaavia riike. Töömahuks on planeeritud 50 000 kõvaketta renoveerimine aastas, lisas Kiep. Tööde teostamise täpsem graafik selgub tema kinnitusel järgmise kuu jooksul.

Pennu Computer Technology juhataja Lembit Abileidi sõnul hakkab kõvaketaste renoveerimiskeskus tegutsema Pennu allasutusena.

Esimesi kõvakettaid loodab keskus Abileidi sõnul renoveerima hakata kolmanda kvartali lõpus.

Spetsiifilised seadmed tarnib Western Digital, samuti korraldavad nemad Pennu töötajate väljaõppe, ütles Abileid. Pennu teeb senikaua tööd odavamalt, kuni on seadmed välja ostnud, lausus ta. «Selle aja jooksul lubas Western Digital meid tööga kindlustada,» ütles Abileid.

Pakutud osalusest renoveerimiskeskuses Western Digital loobus.

Loodav keskus on ainulaadne terves Ida-Euroopas, praegu renoveeritakse kõvakettaid Saksamaal. «Pennule annab uus projekt suurema kindluse tuleviku suhtes,» rääkis Abileid. «See on pikaajaline äri.»

Keilasse rajatava renoveerimiskeskuse seadmete esialgne maksumus on kuus miljonit krooni.

Western Digital on maailma juhtivaid arvuti kõvaketaste tootjaid. Nende toodangut kasutab enamik suurematest arvutifirmadest, nagu IBM, Dell, Compaq, Hewlett Packard, Nec. Firma tänavuse aasta esimese kvartali käive oli 1,1 miljardit dollarit, kasv mulluse aasta sama ajaga võrreldes oli 51 protsenti. Kasumit teenis Western Digital esimese kolme kuuga 82,6 miljonit dollarit.

Esimese tööstusettevõttena Tallinna börsi põhinimekirjas noteeritud Pennu on Eesti suuremaid arvutitootjaid ja -müüjaid.

Pennu mullune käive oli 121 miljonit krooni ja kasum 4,5 miljonit krooni.

Hetkel kuum