• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pennu loob kõvaketaste renoveerimiskeskuse

  Renoveerimiskeskus hakkab Kiepi sõnul teenindama kogu Ida-Euroopat ja Skandinaavia riike. Töömahuks on planeeritud 50 000 kõvaketta renoveerimine aastas, lisas Kiep. Tööde teostamise täpsem graafik selgub tema kinnitusel järgmise kuu jooksul.
  Pennu Computer Technology juhataja Lembit Abileidi sõnul hakkab kõvaketaste renoveerimiskeskus tegutsema Pennu allasutusena.
  Esimesi kõvakettaid loodab keskus Abileidi sõnul renoveerima hakata kolmanda kvartali lõpus.
  Spetsiifilised seadmed tarnib Western Digital, samuti korraldavad nemad Pennu töötajate väljaõppe, ütles Abileid. Pennu teeb senikaua tööd odavamalt, kuni on seadmed välja ostnud, lausus ta. «Selle aja jooksul lubas Western Digital meid tööga kindlustada,» ütles Abileid.
  Pakutud osalusest renoveerimiskeskuses Western Digital loobus.
  Loodav keskus on ainulaadne terves Ida-Euroopas, praegu renoveeritakse kõvakettaid Saksamaal. «Pennule annab uus projekt suurema kindluse tuleviku suhtes,» rääkis Abileid. «See on pikaajaline äri.»
  Keilasse rajatava renoveerimiskeskuse seadmete esialgne maksumus on kuus miljonit krooni.
  Western Digital on maailma juhtivaid arvuti kõvaketaste tootjaid. Nende toodangut kasutab enamik suurematest arvutifirmadest, nagu IBM, Dell, Compaq, Hewlett Packard, Nec. Firma tänavuse aasta esimese kvartali käive oli 1,1 miljardit dollarit, kasv mulluse aasta sama ajaga võrreldes oli 51 protsenti. Kasumit teenis Western Digital esimese kolme kuuga 82,6 miljonit dollarit.
  Esimese tööstusettevõttena Tallinna börsi põhinimekirjas noteeritud Pennu on Eesti suuremaid arvutitootjaid ja -müüjaid.
  Pennu mullune käive oli 121 miljonit krooni ja kasum 4,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.