• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Soojus tõstab hinda augustis

  Tallinna Soojus soovib tõsta soojusenergia hinda eratarbijatele 12,1 protsenti ja lokaalvõrkude tarbijatele 5,4 protsenti, alandades samas soojuse hinda juriidilistele isikutele 8,9 protsenti. Tallinna Soojuse finantsdirektori Olev Niliski sõnul võetaks sellisel juhul arvesse ka Iru elektrijaamas toodetava elektri hinna rohkem kui viieprotsendiline kasv, mida elektrijaam taotleb majandusministeeriumilt.
  Tallinna hinna- ja konkurentsiameti juhataja Aave Põdra ütles, et alates järgmise aasta 1. juulist peaksid kõigile tarbijatele kehtima ühtsed hinnad. Esialgsete arvestuste kohaselt tähendaks see, et 11 kuu jooksul tõuseb sooja hind eratarbijatele veel 11,1 protsenti ja lokaalvõrkude tarbijatele 4,4 protsenti ning langeb soojusenergia hind ettevõtetele 12,5 protsenti.
  Kuigi valitsuse 17. detsembri 1996. a määrusega tühistati kohalike omavalitsusorganite õigus kehtestada eraõiguslikele juriidilistele isikutele hinnatariife, on Olev Niliski sõnul jäme ots endiselt linna käes.
  «Tarbijakaitsjad on tugev poliitiline jõud, mis suudab mõjutada meie nõukogu sinna kuuluvate linna esindajate kaudu,» väitis Nilisk. «Suhtume toimuvasse külma närviga. Kuna meie ettevõtte aktsiapakk on poliitikute käes, pole meil erilisi võimalusi oma arengut ise juhtida.»
  Aave Põdra sõnul sisaldub valitsuse määruses hinnakasvu oht, sest varem või hiljem läheb Tallinna Soojus erastamisele. «Pole teada, kuidas saame tulevikus tarbijat kaitsta,» tunnistas ta.
  Tallinna linnavolikogu töörühm arutab sooja hinna muutmist sellel reedel, ASi Tallinna Soojus nõukogu järgmisel nädalal. Olev Nilisk kinnitas, et Tallinna Soojus juuli alguses hindu muuta ei jõua. «Tarbijatega sõlmitud pikaajalisi lepinguid ei saa nii kiiresti ümber teha,» põhjendas ta.
  Tallinna Soojuse lõppeva majandusaasta kahjumiks võib kassavoogude alusel prognoosida kuni 10 mln krooni, tõdes Nilisk. Ettevõtte eelmise majandusaasta kahjum oli 1,4 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.