• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peaministri kaks kohtumist

  11.00. Peaministri kabineti vastas asuvasse kuldsesse tuppa sisenevad Eesti tööstuse ja tööandjate keskliidu esindajad eesotsas Ülo Pärnitsa ja Viljar Veskiväljaga ja keskliidu presidendi Ants Pilvinguga. Viimane konstateerib algatuseks, et Eesti riigil on määratlemata tööstuse- ja majanduspoliitika põhisuunad ning lubab, et nad panevad need kirja.
  Mart Siimannil ja tema nõunikel pole midagi selle vastu. Üks selline dokument, mille tööstuse ja tööandjate keskliit andis 1995. a peaminister Tiit Vähile, lebab tänini rahulikult peaministri nõuniku Heido Vitsuri lauasahtlis.
  Ülo Pärnits räägib maareformi kiirendamisest. Pärnitsa lihtsustatud maa erastamist peaminister ei toeta.
  Peaminister istub parem jalg üle põlve ja mängib laua all kinganinaga. Vanad võlad ja viivised kustutada, EVPde kasutamist pikendada, võimaldada põhivara ümberhindlust jne jne.
  Uudisteagentuur BNS peab kohtumist kajastavast pikast pressiteatest avaldamist väärivaks vaid ühte kõrvalosakest -- see räägib töösturite soovist saada riigitelevisioonis reklaami poole hinnaga.
  Kui otsustamine oleks Vitsuri käes, siis erastatud ettevõtete vanad võlad ja viivised ta ilmselt kustutaks. Peaministri teine nõunik Ardo Hansson on sellise mõtteviisi kategooriline vastane.
  Pärnits tahtiski teada, kas Hanssoni ja Vitsuri mõtteviis on lähedasem kui ekspeaminister Tiit Vähi nõuniku Hardo Pajula ja Vitsuri oma, aga vastuse katkestas peaministri sisenemine.
  Suurettevõtete assotsiatsiooni liikmed, kellega peaminister kohtub õhtul kell viis, ei soovigi kurta ja maksusoodustusi norida.
  Üritust juhib ASi Norma nõukogu esimees Jüri Käo, kes esmalt selgitab, et suurettevõtete assotsiatsioon pole organisatsioon, vaid on klubiline ühendus, kes vahel oma arvamust avaldab.
  Peaministriga soovivad nad rääkida valitsuse kavast vabastada ettevõtte investeeringud regiooniti tulumaksust. Assotsiatsiooni liikmed seda ideed ei toeta. Üks sädelev vastuargument teise järel, ruum on teravmeelseid pärleid täis. On näha, et püütakse luua sõbralikku kontakti.
  Tulumaksuvabastus regiooniti loob selged võimalused maksupettusteks, ega hoonete pärast ei hakka keegi investeerima, leiab Käo.
  Pakterminali juhatuse esimees Aadu Luukas lisab, et investeeringute soodustamise kava on väga kunstlik. Maksusoodustus on ettevõtjale, kes kavatseb investeerida, tähtsuselt alles teises kümnes, määravaks on ikkagi infrastruktuuri ja töötajaskonna olemasolu, lisab ta.
  Kogu kohtumise vältel kasutab Käo taktikat stiilis, me oleme natuke rumalad, kuna ei ole jõudnud end asjaga päris kurssi viia, aga öelge teie, kuidas asi on.
  Rõõmuhõisetega ei tervitata ka Euroopa Liitu. Peaministri küsimusele, miks ettevõtjad ei ole Euroopa Liiduga liitumise pooldajad, kõlab vastus -- bürokraatia, nõudmised, ettekirjutised.
  Tagasiteel möödub peaminister uksest, millel on silt: Maarika Saarna-Siimann, Eesti Gaasi pressiesindaja. Tuba oli tühi juba siis, kui kohtumine suurettevõtjatega algas. Peaministri tööpäev kestab edasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.