• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Plaadifirma Aidem Pot esitas eile konkurentsiametile kaebuse Hitivabrik OÜ peale, kelle kontserttuuri reklaamis on suurelt kirjas 12 laulja nimed, kuigi tegelikult esineb kontserdil ainult 6 lauljat.
  Aidem Pot soovib, et konkurentsiamet kohustaks Hitivabrikut väärteavet ümber lükkama.
  Hitivabriku OÜ projektijuht Ernst Tael väitis, et reklaam ei ole eksitav, kuna selle eesmärk on reklaamida kassetti ja plaati. Me ei väida, et need 12 nime esinevad ka kontserdil, lisas ta. ÄP
  Meediategelase Kalle Mälbergi kriminaalasja arutelu Tallinna linnakohtus lükati eile edasi 14. juulile, kuna Mälbergi kaitsja haigestus.
  Keskkonnaministeeriumi nõunikuna töötavale Kalle Mälbergile esitatud süüdistused ulatuvad aega, mil ta oli ASi Alas tegevdirektor. Süüdistuskokkuvõtte kohaselt ulatub Mälbergi tekitatud kogukahju üle 300 000 krooni ning sisaldab korteri ehituse ASi Alas töökoja peal asuvatesse ruumidesse, auto kasutamise kompenseerimist ning sularaha väljavõtmist firma kontolt.
  Mälberg on ise kõiki tema vastu esitatud süüdistusi täielikult eitanud. ÄP
  Tallinna mööblimaja aktsionärid hindasid nõukogu töö kasumi puudumise tõttu rahuldavaks. Paljud olid pettunud, et dividende ei maksta, lausus mööblimaja direktor Uno Kallas.
  Mööblimaja juhtkonna tegevust kritiseeris ASi Viisnurk tegevdirektor Meelis Kukk, kes oli majandusaruande kinnitamise vastu. Tema sõnul ei osanud mööblimaja nõukogu esimees Olev Nigul vastata, miks jäi täitmata kasumiprognoos 3,2 mln krooni ja miks langes eelmisel aastal müügikäive.
  Mullu prognoosis juhtkond käibe kasvu 10%, tegelikult langes käive 1995. a võrreldes 3,4 mln krooni. Tänavu prognoosib mööblimaja juhtkond käibeks 105 mln krooni ja kasumiks vähemalt neli miljonit krooni. ÄP
  Investeerimisfond Baltic Investment Fund müüs eile ligi 33,2 mln krooni eest oma 10% osaluse Eesti suurimas ehitusfirmas AS EMV.
  Tehingu hind börsil oli 70 krooni aktsia kohta, kokku vahetas selle käigus omanikku 474 000 aktsiat, millest osa omandasid väikeinvestorid. Baltic Investment Fund teenis eile aktsiamüügilt 33,18 miljonit krooni.
  Ruth Laatre tehingut vahendanud ASist Aktoris ütles, et müügi põhjus pole selles, nagu oleks EMV halb investeering.
  Baltic Investment Fund ei ole väga suur ja otsustas võtta kasumit, et suunata see oma Leedu projektidesse, rääkis Laatre.
  See on olnud fondi üks edukamaid tehinguid, ütles Laatre, kes on ka EMV osaniku Aktorise esindajana ka ehitusfirma nõukogu liige.
  Eelmise aasta septembrist börsi vabaturul kaubeldud EMV aktsia oli eile esimest päeva börsi põhinimekirjas. EMV aktsiate käive moodustas eile börsi kogukäibest ligi kolmandiku. ÄP
  Eesti Pank teatas, et kavatseb müüa Rootsi Swedbankile 7,4% Hoiupanga aktsiatest, mis tähendab, et Swedbanki osalus ei kasva üle 20%.
  Hoiupanga juhtkond avaldas eile levitatud ametlikus pöördumises kahtlust strateegilise osaluse Swedbankile müümise otstarbekuse suhtes.
  Swedbankile kuulub praegu 12,5% Hoiupanga aktsiaid. Kui keskpank müünuks ära kõik 13,64% Hoiupanga aktsiatest, kasvanuks Swedbanki osalus üle 25%. BNS
  Eile paigaldati Tartus Rahumäe kalmistul ehitatavas krematooriumis 15,3tonnine krematooriumiahi, ütles objekti ehitaja ASi Tartu Ehitus juhatuse esimees Aado Kivi.
  ASi Tallinna Krematoorium direktrori Heigo Rohtla sõnul tarnis krematooriumiahju USAs Floridas asuv firma B. L. Systems. «Rendime ameeriklastelt krematooriumiahju seitsmeks aastaks ja maksame renti kokku üle 2 mln krooni,» rääkis Rohtla.
  Tartu linnavalitsus on sõlminud Tallinna krematooriumiga lepingu, millega firma saab leinamaja 20 aastaks tasuta rendile. Kivi sõnul on objekti ehitusmaksumus 3,7 mln kr. Krematoorium-leinamaja avatakse 11. juulil. ÄP
  Postimees pakkus aasta algul 7,5 kuu pikkuse tellimuse puhul hinnasoodustust 35%, mitte üle 60 %, nagu väideti 19.06 Äripäeva artiklis «Ajalehetellijate osakaal kasvab.» Palume vabandust. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi