26. juuni 1997 kell 22:00

Tartu kesklinna kaubahall on müüdud

Kaubahalli ümberehitusega alustatakse ASi Arco Vara Tartu büroo juhataja Tarmo Hendriksoni sõnul kohe. «Seni oli hoones vaid kolmandik kasulikku pinda, aga meie tahame siin kaubandus- ja äripindadeks teha nii palju kui võimalik,» märkis Hendrikson. Tema sõnul pole südalinna ladusid vaja ja kogu müüdav kaup peab olema letis.

Alumisest ladude korrusest ehitatakse toidukauplus, senise toidupoe asemel hakkab esimesel korrusel olema tööstuskaupade kauplus. Teisele korrusele rajatakse tööstuskaupade müügisaal, kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse büroopindu.

Kokku on hoones pinda ligi 10 000 m², sellest moodustavad büroo- ja müügipinnad kolmveerand. Alumise kolme korruse müügisaale hakkavad ühendama Tartu esimesed eskalaatorid.

Arco Vara ja Lõuna-Eesti suurim kontsern Estiko asutasid 5,4 miljoni krooni suuruse aktsiakapitaliga Milleenia Valduse ASi, mis investeerib kesklinna kaubahalli ümberehitusse 20 miljonit krooni ja hakkab maja haldama.

Milleenia Valduse ASi nõukogusse kuuluvad esimees Kalju Hellenurm, Jaan Mugra ja Lembit Uiga. Eile vabastas Milleenia Valduse ASi juhataja Rait Abras ASi Kesklinna Kaubahall senised nõukogu liikmed.

«Valisime rohkem kui kümne pakkuja hulgast koostööpartneriks Estiko, sest firma kuulub rahvusvahelisse kaubaketti Spar,» ütles Tarmo Hendrikson.

AS Estiko osales ka kaubahalli ostuks suurima pakkumuse teinud ja hiljem loobunud konsortsiumis Atterost. «Eelleppe kohaselt oleks me võidu puhul saanud operaatorfirma õigused ja hakanud kaubahallis vaid Spari nime all kauplema,» ütles ASi Estiko nõukogu esimees Kalju Hellenurm.

Spar on maailma suurim toidukaupluste kett, kuhu kuulub 19 000 kauplust 27 riigis.

Hetkel kuum