• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu kesklinna kaubahall on müüdud

  Kaubahalli ümberehitusega alustatakse ASi Arco Vara Tartu büroo juhataja Tarmo Hendriksoni sõnul kohe. «Seni oli hoones vaid kolmandik kasulikku pinda, aga meie tahame siin kaubandus- ja äripindadeks teha nii palju kui võimalik,» märkis Hendrikson. Tema sõnul pole südalinna ladusid vaja ja kogu müüdav kaup peab olema letis.
  Alumisest ladude korrusest ehitatakse toidukauplus, senise toidupoe asemel hakkab esimesel korrusel olema tööstuskaupade kauplus. Teisele korrusele rajatakse tööstuskaupade müügisaal, kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse büroopindu.
  Kokku on hoones pinda ligi 10 000 m², sellest moodustavad büroo- ja müügipinnad kolmveerand. Alumise kolme korruse müügisaale hakkavad ühendama Tartu esimesed eskalaatorid.
  Arco Vara ja Lõuna-Eesti suurim kontsern Estiko asutasid 5,4 miljoni krooni suuruse aktsiakapitaliga Milleenia Valduse ASi, mis investeerib kesklinna kaubahalli ümberehitusse 20 miljonit krooni ja hakkab maja haldama.
  Milleenia Valduse ASi nõukogusse kuuluvad esimees Kalju Hellenurm, Jaan Mugra ja Lembit Uiga. Eile vabastas Milleenia Valduse ASi juhataja Rait Abras ASi Kesklinna Kaubahall senised nõukogu liikmed.
  «Valisime rohkem kui kümne pakkuja hulgast koostööpartneriks Estiko, sest firma kuulub rahvusvahelisse kaubaketti Spar,» ütles Tarmo Hendrikson.
  AS Estiko osales ka kaubahalli ostuks suurima pakkumuse teinud ja hiljem loobunud konsortsiumis Atterost. «Eelleppe kohaselt oleks me võidu puhul saanud operaatorfirma õigused ja hakanud kaubahallis vaid Spari nime all kauplema,» ütles ASi Estiko nõukogu esimees Kalju Hellenurm.
  Spar on maailma suurim toidukaupluste kett, kuhu kuulub 19 000 kauplust 27 riigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.