• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu kesklinna kaubahall on müüdud

  Kaubahalli ümberehitusega alustatakse ASi Arco Vara Tartu büroo juhataja Tarmo Hendriksoni sõnul kohe. «Seni oli hoones vaid kolmandik kasulikku pinda, aga meie tahame siin kaubandus- ja äripindadeks teha nii palju kui võimalik,» märkis Hendrikson. Tema sõnul pole südalinna ladusid vaja ja kogu müüdav kaup peab olema letis.
  Alumisest ladude korrusest ehitatakse toidukauplus, senise toidupoe asemel hakkab esimesel korrusel olema tööstuskaupade kauplus. Teisele korrusele rajatakse tööstuskaupade müügisaal, kolmandale ja neljandale korrusele ehitatakse büroopindu.
  Kokku on hoones pinda ligi 10 000 m², sellest moodustavad büroo- ja müügipinnad kolmveerand. Alumise kolme korruse müügisaale hakkavad ühendama Tartu esimesed eskalaatorid.
  Arco Vara ja Lõuna-Eesti suurim kontsern Estiko asutasid 5,4 miljoni krooni suuruse aktsiakapitaliga Milleenia Valduse ASi, mis investeerib kesklinna kaubahalli ümberehitusse 20 miljonit krooni ja hakkab maja haldama.
  Milleenia Valduse ASi nõukogusse kuuluvad esimees Kalju Hellenurm, Jaan Mugra ja Lembit Uiga. Eile vabastas Milleenia Valduse ASi juhataja Rait Abras ASi Kesklinna Kaubahall senised nõukogu liikmed.
  «Valisime rohkem kui kümne pakkuja hulgast koostööpartneriks Estiko, sest firma kuulub rahvusvahelisse kaubaketti Spar,» ütles Tarmo Hendrikson.
  AS Estiko osales ka kaubahalli ostuks suurima pakkumuse teinud ja hiljem loobunud konsortsiumis Atterost. «Eelleppe kohaselt oleks me võidu puhul saanud operaatorfirma õigused ja hakanud kaubahallis vaid Spari nime all kauplema,» ütles ASi Estiko nõukogu esimees Kalju Hellenurm.
  Spar on maailma suurim toidukaupluste kett, kuhu kuulub 19 000 kauplust 27 riigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.