1. juuli 1997 kell 22:00

Controvento saalid eri ilmega

II korrusel asuv restoranisaal on väga meeldivalt kujundatud: värvid on ilusad ja miljöö hubane. Segasid vaid kujult ja värvilt kenade toolide kroomitud jalad. Mina oleksin teinud toolid üleni puidust. Restorani kujundus on vanalinna sobiv. Ilusa kujundusega on ka kõrvalsaal. On hea, et iga saal on isemoodi. Ka I korruse saal on tore oma värvilise mööbliga, mis teeb interjööri rõõmsaks. Pildid on sobivalt valitud. Ei sobi vaid trepist üles minnes silma hakkav must-valge foto. Iseenesest ilus foto on võõras selles keskkonnas ja seda võiks kuskil mujal eksponeerida. Ruumiplaneering ei häiri. Hinne 9 punkti.

Katarina käik on vanalinna originaalsemaid kohti, kus on eriline aura. See on Tallinnas paremaid paiku, kuhu rajada restoran. Koht eeldab sobivas stiilis sisekujundust, mis on olemas baaris ja II korruse esimeses saalis. Võõrkehana mõjub aga sätendava tapeedi ja suvaliste lampidega restoranisaal, kus on tehtud tavaline euroremont. Saal võiks olla hubasem -- tundub, et selle peale ei ole olnud aega mõelda. Seinte peal olevad plakatid viitavad Itaaliale, kuid kõik võiks olla keskkonnaga rohkem vastavuses. Hea sisekujundus annaks restoranile palju juurde. Restorani interjööri hinne 5 punkti.

Controvento asukoht on väga hea -- eelkõige seepärast, et on ligipääsetav nii Vene kui ka Müürivahe tänava poolt. Restorani sissepääsu juures peaks olema parem reklaam -- kohe ei saa aru, milline on õige uks. Kujunduslikult on kõige parem esimesel korrusel asuv baar. Baarilett on tavapärasest huvitavam, valgustus on hea, baarmen stiilne. II korruse saal on päeval pime, samuti vajab see remontimist. Pitsasaalis on tunda rasvahaisu. Controventos on kokku pandud eri stiile, tuletades meelde Itaaliat, kus ongi segadik värvidest jms. Ei meeldi odavad plastmassist toolid-lauad restorani ees. 7 punkti.

Controventos meeldib mulle kõige enam II korruse esimene saal, kus on omapäraseim atmosfäär. Meeldivad valged seinad ja valgustid. Hea, et on istumisvõimalusi kahele, kolmele inimesele ning grupile. Valitud pildid sobivad valgele seinale. Samas vajavad seinad juba remonti. Omavahel sobivad puitlagi ja kulunud puitpõrand. Restoranisaal on liiga väike ja lauad on liiga tihedalt. Kui on palju inimesi, siis on seal ka palju lärmi. Pehmetes toonides tapeet ja laudlinad on sobivad, nendega harmoneeruvad ka valgustid. Head on lillekastid akna taga, mis elavdavad restorani miljööd. 6--7 punkti.

Hetkel kuum