6. juuli 1997 kell 22:00

Võsast välja

Et uued luuad hästi pühkima pidid, on vana tõde. Siseminister Robert Lepikson on uues ametis väga agaralt politseitööd reformima asunud. Peale politsei juhtimisskeemi põhimõttelise muutmise on riigi esimene korravalvur ka lihtsurelikule sohvrile meelepärase teoga hakkama saanud. Roolikeerajad ei pea nüüd enam, kõrv kikkis, Sky+ kuulama, et arvestada ootamatult põõsastest välja kargava mundrikandjaga, kes talle kiiruseületamise eest korraliku trahvi väänab. Oli ammu aeg politseitöötajaile meelde tuletada, et nende roll ei ole lihtlabane trahviraha kasseerimine, vaid siiski maksimaalselt ohutu liikluse tagamine.

Trahvikviitungiga panka jalutamine ei tohiks LEd rikkunud autojuhile ületamatu probleem olla.

Muidugi, küllaltki raske on kätt ette panna kiiruseületamisega patustanu ja politseiniku kokkuleppel nn kviitungita trahvimaksmise jätkumisele, ent see küsimus kuulub juba politsei personalivaliku valdkonda.

Hetkel kuum