10. juuli 1997 kell 22:00

Nokia loob mobiilidele Interneti-ühendust

Soome telekommunikatsioonigigant Nokia Oy teatas, et paljud mobiiltelefonide tootjad toetavad kompanii initsiatiivi tuua Interneti-sõnumid mobiiltelefoni. Nokia teatas, et juunis koos Rootsi Ericssoni ja USA Motorolaga alustatud ideega on ühinenud Alcatel, Mitsubishi Electric, Nortel, Philips ja Siemens. «Spetsifikatsiooni töötatakse parajasti välja,» ütles Nokia Mobile Phonesi pressiesindaja. Laialdane toetus projektile võib tähendada, et sellest saab tööstuse standard. Reuter-BNS

Venemaa müüb Svjazinvesti aktsiaid Venemaa müüb 25. juulil enampakkumisel 25% Vene telekommunikatsioonikompanii Svjazinvest aktsiatest, kusjuures investor võib olla suur Vene finantsgrupp või lääne telekommunikatsiooniala operaatorfirma. Venemaa föderaalne kinnisvarafond ütles, et aktsiapaki alghind on 1,18 miljardit dollarit. Svjazinvesti kontrolli all on 85 piirkondlikku telefonikompaniid ja üle 20 miljoni Venemaa 25,5 miljonist telefoniliinist. AFP-BNS

NEC plaanib ühisettevõtet Peterburis Jaapani NEC Corporation, MItsui & Co, Sumitomo Corporation ja Peterburi Telecominvest tahavad luua telekommunikatsioonialase ühisettevõtte, teatas NEC. Uus kompanii hakkaks tööle Peterburis ning tegeleks telekommunikatsioonisüsteemide tootmise, turustamise ja hooldusega. Firma algkapitaliks on plaanitud 6,1 miljonit dollarit. Newsbytes-BNS

Hetkel kuum