13. juuli 1997 kell 22:00

Interaktiivsed registrid Eesti ettevõtjatele

Konsultatsioonifirmade grupp Corporate Advisers International ja tema Soome partner Interdevelopment OY on koostamas internetis Balti regiooni ettevõtetest ülevaadet. Eestis vahendab registrikandeid konsultatsioonifirma AS PW Partners.

ASi PW Partners tegevdirektor Peeter Võrk ütles, et Eesti leheküljel on seni regiooni üldandmed, välisinvesteeringute agentuuri andmed ja nelja ettevõtte andmed. Serveris on end registreerinud 55 Läti ja 50 Leedu ettevõtet.

Peeter Võrk ütles, et ettevõtte internetis registreerimine on hea võimalus Eesti firmadel ennast rahvusvaheliselt reklaamida ja otsida partnereid. «See on üle maailma nähtav. Seal on eraldi leheküljed Läänemere maadele, mis ei tähenda, et ameeriklased seal sobramas ei käi,» kinnitas ta.

Võrk lisas, et andmebaasiga saab liituda tasuta. Baasi kantakse ettevõtete majandusnäitajad, kontaktnumbrid, aadressid, tegevusalad ja kontaktisikute nimed.

Välisinvesteeringute agen-tuuri regionaaldirektor Mait Marran ütles, et agentuuris on koostatud 100liikmeline ettevõtete register väliskontaktide sõlmimiseks. Marran rääkis, et registrisse kantakse tasuta suuremad ja kogemustega ettevõtted. Ta nentis, et internetis register seni veel pole. «Kui mõni välisfirma tunneb huvi võimaliku koostööpartneri vastu Eestis, siis me saame info edastada. Saame seda saata ka saatkondadele,» ütles Mait Marran.

Kaubandus-tööstuskoja euroinfokeskuse juhataja Erki Kõiv teatas, et kojas on küll pidevalt uuenev Eesti ettevõtete andmebaas, kuid kontaktandmeid ei kanta internetti. Huvi korral saavad välisettevõtjad kontaktandmetega tutvuda pöördumisel kaubandus-tööstuskoja poole. Koja liikmetele on baasiga liitumine tasuta, mitteliikmete tasu on 500 krooni.

Kõivu sõnul võivad sellest aastast Eesti ettevõtjad liituda kaubandus-tööstuskoja kaudu rahvusvahelise andmebaasiga IBCC-Net. Praegu sisaldab andmebaas enam kui 2250 ärialast koostööpakkumust rohkem kui 30 riigist. Pakkumuse sisestamine andmebaasi maksab kaubandus-tööstuskoja liikmetele 407 ja mitteliikmetele 537 krooni.

Hetkel kuum