• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Interaktiivsed registrid Eesti ettevõtjatele

  Konsultatsioonifirmade grupp Corporate Advisers International ja tema Soome partner Interdevelopment OY on koostamas internetis Balti regiooni ettevõtetest ülevaadet. Eestis vahendab registrikandeid konsultatsioonifirma AS PW Partners.
  ASi PW Partners tegevdirektor Peeter Võrk ütles, et Eesti leheküljel on seni regiooni üldandmed, välisinvesteeringute agentuuri andmed ja nelja ettevõtte andmed. Serveris on end registreerinud 55 Läti ja 50 Leedu ettevõtet.
  Peeter Võrk ütles, et ettevõtte internetis registreerimine on hea võimalus Eesti firmadel ennast rahvusvaheliselt reklaamida ja otsida partnereid. «See on üle maailma nähtav. Seal on eraldi leheküljed Läänemere maadele, mis ei tähenda, et ameeriklased seal sobramas ei käi,» kinnitas ta.
  Võrk lisas, et andmebaasiga saab liituda tasuta. Baasi kantakse ettevõtete majandusnäitajad, kontaktnumbrid, aadressid, tegevusalad ja kontaktisikute nimed.
  Välisinvesteeringute agen-tuuri regionaaldirektor Mait Marran ütles, et agentuuris on koostatud 100liikmeline ettevõtete register väliskontaktide sõlmimiseks. Marran rääkis, et registrisse kantakse tasuta suuremad ja kogemustega ettevõtted. Ta nentis, et internetis register seni veel pole. «Kui mõni välisfirma tunneb huvi võimaliku koostööpartneri vastu Eestis, siis me saame info edastada. Saame seda saata ka saatkondadele,» ütles Mait Marran.
  Kaubandus-tööstuskoja euroinfokeskuse juhataja Erki Kõiv teatas, et kojas on küll pidevalt uuenev Eesti ettevõtete andmebaas, kuid kontaktandmeid ei kanta internetti. Huvi korral saavad välisettevõtjad kontaktandmetega tutvuda pöördumisel kaubandus-tööstuskoja poole. Koja liikmetele on baasiga liitumine tasuta, mitteliikmete tasu on 500 krooni.
  Kõivu sõnul võivad sellest aastast Eesti ettevõtjad liituda kaubandus-tööstuskoja kaudu rahvusvahelise andmebaasiga IBCC-Net. Praegu sisaldab andmebaas enam kui 2250 ärialast koostööpakkumust rohkem kui 30 riigist. Pakkumuse sisestamine andmebaasi maksab kaubandus-tööstuskoja liikmetele 407 ja mitteliikmetele 537 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.