• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripindu liisitakse Pärnus ja Tartus vähe

  ASi Tõnisson Pärnu Kinnisvarabüroo peamaakleri Raul Reino sõnul on äriruumide liisimine Pärnus vähe arenenud. Tema kinnitusel kasvab kinnisvara osa liisingufirmade koondportfellis kindlasti ja liisimine jõuab lõpuks ka Pärnusse. Pärnu probleemiks pidas Reino müügiks pakutavate pindade vähesust.
  Erinevalt Pärnust kerkivad uued ja eksklusiivsed büroohooned aga Tartus. ASi Tõnisson Tartu üüri- ja rendipindade maakleri Marge Tõnnise sõnul tekkisid Tartu kesklinna esimesed äripinnad Postimajja. Nüüd on Tartus kolm uut pangahoonet, kavandatakse Emajõe ärikeskust ja kaubahalli neljas korrus ehitatakse välja büroopindadeks. Uued büroopinnad soodustavad kindlasti kinnisvara soetamist liisingtehingute kaudu, ütles Tõnnis.
  Raul Reino sõnul jäävad Pärnu kallimad büroopinnad kesklinna. Rendihinnad on sealkandis vahemikus 30--180 krooni ruutmeeter. Kaupluseruume tahetakse samuti kesklinna, rendihinnad küünivad 250 kroonini ruutmeeter ja kallimad pinnad on vastvalminud Port Arturi keskuses. Äärelinnas algavad ruutmeetri rendihinnad 30 kroonist. Võrreldes eelmise aastaga on Pärnu rendihinnad tõusnud vaid mõne protsendi.
  Marge Tõnnise kinnitusel tõusid Tartu rendihinnad võrreldes eelmise aastaga 10--15%. Hinnatõusu põhjustas uute ja moodsate äripindade valmimine. Rendihinnad jäävad Tartu kesklinnas vahemikku 60--270 krooni ruutmeeter. Äärelinna rendihinnad on Tõnnise sõnul jäänud samale tasemele: 50--60 krooni ruutmeeter.
  Sarnaselt Pärnuga eelistavad ka tartlased büroopinna asukohana kesklinna. Tüüppinnad kesklinnast eemal jäävad nii Reino kui Tõnnise kinnitusel vahemikku 15--30 krooni ruutmeeter.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.