• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripindu liisitakse Pärnus ja Tartus vähe

  ASi Tõnisson Pärnu Kinnisvarabüroo peamaakleri Raul Reino sõnul on äriruumide liisimine Pärnus vähe arenenud. Tema kinnitusel kasvab kinnisvara osa liisingufirmade koondportfellis kindlasti ja liisimine jõuab lõpuks ka Pärnusse. Pärnu probleemiks pidas Reino müügiks pakutavate pindade vähesust.
  Erinevalt Pärnust kerkivad uued ja eksklusiivsed büroohooned aga Tartus. ASi Tõnisson Tartu üüri- ja rendipindade maakleri Marge Tõnnise sõnul tekkisid Tartu kesklinna esimesed äripinnad Postimajja. Nüüd on Tartus kolm uut pangahoonet, kavandatakse Emajõe ärikeskust ja kaubahalli neljas korrus ehitatakse välja büroopindadeks. Uued büroopinnad soodustavad kindlasti kinnisvara soetamist liisingtehingute kaudu, ütles Tõnnis.
  Raul Reino sõnul jäävad Pärnu kallimad büroopinnad kesklinna. Rendihinnad on sealkandis vahemikus 30--180 krooni ruutmeeter. Kaupluseruume tahetakse samuti kesklinna, rendihinnad küünivad 250 kroonini ruutmeeter ja kallimad pinnad on vastvalminud Port Arturi keskuses. Äärelinnas algavad ruutmeetri rendihinnad 30 kroonist. Võrreldes eelmise aastaga on Pärnu rendihinnad tõusnud vaid mõne protsendi.
  Marge Tõnnise kinnitusel tõusid Tartu rendihinnad võrreldes eelmise aastaga 10--15%. Hinnatõusu põhjustas uute ja moodsate äripindade valmimine. Rendihinnad jäävad Tartu kesklinnas vahemikku 60--270 krooni ruutmeeter. Äärelinna rendihinnad on Tõnnise sõnul jäänud samale tasemele: 50--60 krooni ruutmeeter.
  Sarnaselt Pärnuga eelistavad ka tartlased büroopinna asukohana kesklinna. Tüüppinnad kesklinnast eemal jäävad nii Reino kui Tõnnise kinnitusel vahemikku 15--30 krooni ruutmeeter.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.