• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksude laekumine on tänavu paranenud

  Möödunud aasta samal perioodil oli laekunud 44% aasta eelarvest. Eriti edukas oli selle aasta juuni võrreldes varasemate aastate juunikuuga, sest laekus 10,5% selle aasta eelarve mahust.
  Riigi maksuameti peadirektor Kalev Järvelill teatas, et head tulemused on saavutatud ettevõtte tulumaksu osas, mida on 1997. aasta esimesel poolaastal laekunud 62%. See on Järvelille sõnul normaalne nähtus, kuna ülejäänud poolaastal laekuvad vaid ettevõtete avansilised maksed.
  Käibemaksu on laekunud pea 50% ja aktsiise 42% aasta mahust. Kui alkoholiaktsiis, eriti õlleaktsiis (57,7% aasta mahust) ja tubakaaktsiis (62,7% aasta mahust) on laekunud hästi, siis mootorikütuse aktsiisi on kuue kuuga laekunud vaid 35% plaanitust. Järvelill seletab seda asjaoluga, et endiselt müüakse ahjukütust diislikütuse asemel.
  Üksikisiku tulumaksu on laekunud 47% plaanitavast aasta mahust.
  Suurem osa maksumaksjaid ja maksu kinnipidajaid asub Tallinnas. Pealinnast tuleb 66% ettevõtte tulumaksust ja 52% üksikisiku tulumaksust. Ettevõtete tulumaksu osas järgnevad Harju maakond (13%), Tartu linn (5%) ja Pärnu linn (4%). Üksikisiku tulumaksu osas ja Ida-Virumaa (8%), Harjumaa (7,5%) ja Tartu linn (üle 7%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.