• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peterburi on odavam vene keele oskajale

  Peterburi tõelise maailma-linnana köidab taas eestlase tähelepanu tänu rikkalikule kultuurielule, mis ei tähenda üksnes kontserte ja muuseume.
  Üllatab, et teatri- ja kontserdipiletite kassad on kesklinnas peaaegu igal tänavanurgal (vastupidiselt nigelale turismiinfole). Inimeste huvi toimuva vastu on suur, saalid rahvast tulvil. Kavadest jäävad silma tuntud, kullafondi kuuluvad teosed.
  Ühe päeva tasuks veeta kuulsas purskkaevudeaias Peterhofis, et tutvuda Vene kunsti ja arhitektuuri tõeliste pärlitega. Peterhofis on kokku kaheksa muuseumi. Elu hakkab keema juba kell 10 ning viimastel külalistel palutakse lahkuda kell 21.
  Miks mitte lasta end pildistada sajanditevanuste ja siiski elavate õukonnategelastega!
  Külastajaile laenutatakse eri ajastutest pärit rõivaid, millega on efektne poseerida mõne kuldse purskkaevu taustal. Täiskasvanu riided maksavad 40 000 rubla (ca 100 kr), lapsele 25 000 rubla (60 kr).
  Peterhofi armastavad turistide kõrval ka abiellujad. Pargis liigub stiilselt sametisse ja karda riietatud õuemuusikuid, kes esitavad teile kauni viisi niipea, kui olete neile raha andnud. Einestada soovitan suvekohvikus, mille interjöör vastab igati ajastule.
  Ärge unustage enne reisi vene keelt meelde tuletamast. Seda läheb vaja igal sammul, eriti kõikvõimalikke pileteid ostes, sest turistipiletid on kaks korda kallimad kui kohalikule elanikule. Nii tasub küsida pileteid ladusas vene keeles.
  Jalutage kindlasti öise Neeva kaldale kella 2--4, mil sillad on tõstetud! Elamuse pakub ka see 15 minutit, mis järgneb sildada kokkupanemisele: sillale kiirustavad sajad autod võivad moodustada tõelist anarhiat meenutavaid ummikuid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.