20. juuli 1997 kell 22:00

Venemaa ostab Eestist piimapulbrit

«Praegu on meil Venemaale piima- ja lõssipulbrit erakordselt soodne eksportida, sest nad maksavad Euroopa Liidu keskmisest isegi kõrgemat hinda,» ütles ASi Ühinenud Meiereid kommertsdirektor Aivar Häelm. Tema sõnul on nüüd läbi neli aastat väldanud paus, mil Eesti piimatootjad ebasoodsa hinna tõttu piima- ja lõssipulbrit ida suunas eksportida ei saanud.

Seoses USA dollari kõrgseisuga on Venemaale praegu erakordselt soodne müüa, sest rubla ja dollari kurss pole nii palju muutunud kui krooni ja dollari kurss, selgitas Häelm. Viimase paari aasta jooksul on piimatoodang Venemaal vähenenud rohkem kui kolmandiku võrra, mistõttu on märkimisväärselt suurenenud kõigi piimatoodete sisseost ja Eesti piimatööstustel head võimalused idaeksporti suurendada.

Ühinenud Meiereide esimese poolaasta käive oli 940 miljonit krooni.

Hetkel kuum