• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa ostab Eestist piimapulbrit

  «Praegu on meil Venemaale piima- ja lõssipulbrit erakordselt soodne eksportida, sest nad maksavad Euroopa Liidu keskmisest isegi kõrgemat hinda,» ütles ASi Ühinenud Meiereid kommertsdirektor Aivar Häelm. Tema sõnul on nüüd läbi neli aastat väldanud paus, mil Eesti piimatootjad ebasoodsa hinna tõttu piima- ja lõssipulbrit ida suunas eksportida ei saanud.
  Seoses USA dollari kõrgseisuga on Venemaale praegu erakordselt soodne müüa, sest rubla ja dollari kurss pole nii palju muutunud kui krooni ja dollari kurss, selgitas Häelm. Viimase paari aasta jooksul on piimatoodang Venemaal vähenenud rohkem kui kolmandiku võrra, mistõttu on märkimisväärselt suurenenud kõigi piimatoodete sisseost ja Eesti piimatööstustel head võimalused idaeksporti suurendada.
  Ühinenud Meiereide esimese poolaasta käive oli 940 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.