• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitaja andis isikliku garantii

  Asukoht:- Rapla linn, Sõerumäe
  Tellija:- Rapla linnavalitsus
  Peatöövõtja:- Seinäjoen VI-Tekniikka Oy
  Alltöövõtjad:- AS Kvarts, AS Amaks, AS Teim, Seinäjoen Teollisuus Sähkö Oy
  Projekteerija:- Seinäjoen VI-Tekniikka Oy
  Tööde kestus:- september 1996 -- juuli 1997
  Ehituse maksumus:- 16 mln krooni
  - Soomes kolmandik reoveepuhastitest ehitanud Seinäjoe VI-Tekniikka Oy-le oli Rapla heitveepuhasti esimene objekt Eestis. Seinäjoen VI-Tekniikka Oy tegevdirektor Martti Lilja lubas isikliku garantiina kohe välja anda 700 000 Soome marka, kui peale uue heitveepuhasti valmimist satub Vigala jõkke veel mingit reostust.
  Enne ehitustööde alustamist selgitas ehitaja välja, kui suur on kohalik reostuskoormus ning tegi heitveepuhasti kaks korda võimsama. Renoveerimistöödega alustati eelmise aasta septembris. Kõigepealt ehitati järelsetiti ja tihendusseadmed. Ettevalmistustööd kestsid ligikaudu 20 päeva, mil veeti kohale aluspinnas ning paigaldati armatuurvõrgud pinnasele ja betooni sisse.Vanadest seadmetest kasutati ära vaid aeratsioonitangid, kuhu paigaldati uued aeraatorid. Seadmete paigaldamine kestis jaanuarist aprillini. Mais alustati seadistamisega -- rajati kõik vajaminevad elektrivõrgud ja paigaldati elektrooniline juhtimisseade. Uus puhastusseade töötab täielikult automaatjuhtimisel.
  Peale reoveepuhasti valmimist alustatakse kanalisatsioonitorustike ehitamise ja rekonstrueerimisega eesmärgiga kanaliseerida linn vähemalt 90% ulatuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.