• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitaja andis isikliku garantii

  Asukoht:- Rapla linn, Sõerumäe
  Tellija:- Rapla linnavalitsus
  Peatöövõtja:- Seinäjoen VI-Tekniikka Oy
  Alltöövõtjad:- AS Kvarts, AS Amaks, AS Teim, Seinäjoen Teollisuus Sähkö Oy
  Projekteerija:- Seinäjoen VI-Tekniikka Oy
  Tööde kestus:- september 1996 -- juuli 1997
  Ehituse maksumus:- 16 mln krooni
  - Soomes kolmandik reoveepuhastitest ehitanud Seinäjoe VI-Tekniikka Oy-le oli Rapla heitveepuhasti esimene objekt Eestis. Seinäjoen VI-Tekniikka Oy tegevdirektor Martti Lilja lubas isikliku garantiina kohe välja anda 700 000 Soome marka, kui peale uue heitveepuhasti valmimist satub Vigala jõkke veel mingit reostust.
  Enne ehitustööde alustamist selgitas ehitaja välja, kui suur on kohalik reostuskoormus ning tegi heitveepuhasti kaks korda võimsama. Renoveerimistöödega alustati eelmise aasta septembris. Kõigepealt ehitati järelsetiti ja tihendusseadmed. Ettevalmistustööd kestsid ligikaudu 20 päeva, mil veeti kohale aluspinnas ning paigaldati armatuurvõrgud pinnasele ja betooni sisse.Vanadest seadmetest kasutati ära vaid aeratsioonitangid, kuhu paigaldati uued aeraatorid. Seadmete paigaldamine kestis jaanuarist aprillini. Mais alustati seadistamisega -- rajati kõik vajaminevad elektrivõrgud ja paigaldati elektrooniline juhtimisseade. Uus puhastusseade töötab täielikult automaatjuhtimisel.
  Peale reoveepuhasti valmimist alustatakse kanalisatsioonitorustike ehitamise ja rekonstrueerimisega eesmärgiga kanaliseerida linn vähemalt 90% ulatuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.