• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutirike katkestas börsi ja Hansapanga töö

  Eile kell 11.22 lõpetas arvutirikke tõttu kauplemise Tallinna börs. Kaheksa minutit hiljem lõpetasid sidesüsteemide rikke tõttu töö Hansapanga peamajast väljaspool asuvad arvutisüsteemid.
  Hansapanga juhatuse liikme ja infotehnoloogia divisjoni direktori Tõnis Sildmäe sõnul ei saa rääkida punktist punktini rikkest, kohati süsteem tema sõnul töötas. Sildmäe rõhutas, et süüdistada ei saa ei ASi Crebit, Hansapanka ega Eesti Telefoni, küsimus on ülikeerulises tehnoloogias. Hansapanga arvutiühendus taastus eile õhtul veidi enne kuut.
  «Meile võrguteenust pakkuval firmal olid täna tehnilised probleemid,» nentis börsi direktor Helo Meigas.
  Küsimusele, kas rike ASile Crebit ka trahvikulusid põhjustab, vastas Meigas: «Päris kindlasti kohtusse me ei lähe, saame omavahel kokkuleppele.»
  See on meievaheline asi ja me jõuame kokkuleppele, kinnitas ka Sildmäe.
  Kas eilse päeva seisak ka üldist kauplemist börsil mõjutas, see selgub Meigase sõnul täna. «Käive jäi muidugi väiksemaks,» lisas Meigas. Eile oli börsi käive 46 miljonit krooni, üleeilne rekordkäive oli 163,6 miljonit krooni.
  «Meie kliendid olid traumeeritud,» hindas Sildmäe rikke mõju Hansapangale.
  Vaatamata mitmesugustele turvalisuse meetmetele ei saa Meigase sõnul täielikult kunagi välistada tehnilist riket, mille puhul võib lühemaks ajaks kauplemine peatuda: «Tõenäosus ei ole väga suur, aga täna kahjuks see juhtus.»
  Kolmapäeval peatus arvutisüsteemi rikke tõttu kauplemine ka Frankfurdi ning kõigil Saksamaa regionaalsetel börsidel. Tegemist oli juba teise arvutirikkega sellel nädalal.
  Esmaspäeval katkes kauplemine elektroonilisel börsil 90 minutiks ning Frankfurdi börsi avamine hilines arvutivõrgu rikke tõttu umbes kaks tundi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.