• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kui Wordi dokument ei avane

  Eelmisel nädalal oli juttu, kuidas viisakas inimene oma tekstiredaktorile leheküljeformaadiks A4 kehtestab. Vale suurusega lehekülg tekitab nimelt reeglina printeris paanikat ning vajadust inimesega suhelda ja olukorrad, kus seetõttu trükkimine seisma jääb, pole ajaloos sugugi olematud. Vale lehekülje suurus võib aga eriti frustreerivaks osutuda, kui keegi on saatnud teile teksti, mis peaks tegija loodud kujunduses välja trükitama. Lehekülge muuta ei saa, sest siis läheks kõik paigast, ja Letter-paberi peale vajab printer vähemalt nupuvajutust.
  Paraku pole see aga ainus, mis valmiskujundatud tekstide puhul probleem on. Ma ei kujuta ette, mida teevad Microsofti inimesed selleks, et nende .doc'i-kujul käsiraamatud igas arvutis korralikult avaneks, aga ma võin pakkuda mõned lahendused puhuks, kui te ei pea kõikjalavanevat dokumenti mitte looma, vaid kõigest avama.
  Kasutaja on veendunud, et mõni vähetuntud font on ainus, mis tema töö saab loetavamaks teha. Teile ta seda fonti aga ei taipa, saa ega tohi saata, va dokumendi-siseselt (Tools -> Options -> Save -> Embed TrueType fonts) -- aga vaevalt et ta selle peale tuli.
  Tuleb loota, et äkki on see font ka meil olemas (nt tuli kaasa printeriga, kuid jäi installeerimata), aga kõigepealt on vaja selle nimi teada saada. Ainus viis on viia kursor kahtlusalusesse kohta ja vaadata, mis tekib Wordi fondimääramisaknakesse. Loomulikult ei anna Word märku, et seda fonti ei ole, te peate ise teadma, kas see on arvutis olemas või mitte. Kui kindlalt ei mäleta, viige kursor näiteks kohta, kus on Times New Roman, ja otsige hiljutinähtud nime fondinimekirjast. Puudu oleva fondi nime näidatakse ainult siis, kui olete kursoriga selle peal.
  Kui dokument on juhtumisi loodud mõnes teises Wordi versioonis,kipub tekkima lahknevusi reavahe suuruse rehkendamisel. Kui lehekülgede lõpust kipuvad read järgmistele lehtedele kolima, siis on probleem arvatavasti nimelt selles. Tools -> Options -> Compatibility alt leiad ühilduvus-parameetrid varasemate versioonide jaoks, aga harilikult aitab sellest, kui Don't add leading (extra space) between lines of text ja Suppress Extra Space... peale panna. Kui ei aita, proovi panna ka muudele ühilduvusparameetritele ristikesi ette.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.