• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maasikakasvatus on tulus tegevusharu

  Kolmapäeval peaminister Mart Siimanni osalusel Tartumaal Saaremäe talus peetud maasikakasvatuse teabepäeval rääkis Jaani, et viie hektari suuruse maasikavälja omanik suudab näiteks 560 000 krooni suuruse laenu seitsmendal aastal tasuda ja jõuab kasumisse üheksanda aasta lõpus.
  Saaremäe talu peremehe Peeter Venderi sõnul võib soodsal hooajal teenida maasikahektarilt kuni 50 000 krooni. «Mullu oli väga hea maasika-aasta, saime maasikaid üle 7,7 tonni hektarilt.» lisas perenaine Reet Vender. «Tänavune maasikasaak oli kasinam.»
  Saaremäe talus on 16 hektarit maad, millest maasikate all on 4,5 hektarit. Reet Vender ütles, et talu plaanib maasikaistandust suurendada kümne hektarini.
  Ösel Foodsi juhatuse esimees Robert Jaani sõnas, et nende eesmärk on jääda maasikate kokkuostjaks, töötlejaks ja turustajaks. ASi Marjakasvatus tegevdirektori Rein Peedori sõnul ostis ettevõte tänavu Kesk- ja Lõuna-Eesti talunikelt kokku 62 tonni maasikaid.
  «Selle aasta lõpuks on talunikud rajanud ligi 90 hektarit maasikapõlde,» rääkis Peedor. «Järgmise aasta lõpuks loodame maasikaistanduste pindala kahekordistada.»
  Ösel Foodsi üks omanikke Tullio Liblik leidis, et kuna Eestis valmib maasikas nädal varem kui Soomes, on võimalik lõigata kasumit Soome marjaturul. Libliku sõnul ekspordib Eesti praegu ainult viis protsenti maasikatest. «Piiramatu Euroopa turg oleks külmutatud tööstusmarjal,» lisas ta.
  Eesti marjaühingu juhatuse esimehe Tiit Kaasiku andmetel kasvatati Eestis tänavu maasikaid kokku umbes 460 hektaril, sealt saadi 1500 tonni marju. Maasikakasvatuse aastane käive on Eestis üle 34 miljoni krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.