• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisinvestorid hoiavad hinnataset

  Kõik maaklerid ja analüütikud on vaid surelikud. Nädala alguse kahele languspäevale järgnes taas tõus ja uued börsirekordid. Juulis on Äripäeva indeks tõusnud 29%. Kolmapäeval oli Hoiupank see, kes börsi elustas ning ka ülejäänud pangasektori, ning mis kõige olulisem, Hansapanga endaga kaasa tõmbas. Neljapäeval tõusis ka käive 71-lt miljonilt 106-le ning ilmsesti olid nende suurtehingute taga taas kord välisinvestorid.
  Põhinimekirja suurimad tõusjad olid Hoiupank ja Tallinna Pank vastavalt 3,6 ja 3,44 protsendiga. Tõsisemalt langes Merko -- 1,74%. Vabaturunimekirjas tõusis 3,7% Saku Õlletehas, ka Norma liikus taas ülespoole. Tähelepanuväärne oli aga EVP, mis kolmapäeval tõusis taas üle 0,4 krooni, kuid langes neljapäeval taas 0,395 kroonini.
  Tipulähedane närvilisus on kestnud juba mõne nädala, kuid seni pole toimunud oodatud stabiliseerumist ega tõsisemat langustki. Edasine sõltub eeskätt välisinvestoritest -- kuni neil on ostuhuvi, püsib turg seal, kus ta on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Argo Rosin: tõsiroheline pööre vajab rohkem insenere
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Ühiskonnas tuleb hakata tunduvalt rohkem väärtustama reaalaineid ja insenertehnilisi erialasid, mis õpetavad ringmajanduse probleeme lahendama, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli professor ja inseneriteaduskonna teadusprodekaan Argo Rosin.
Viis Euroopa suurpanka said valuutakauplemise kartelli eest kopsaka trahvi
Euroopa Komisjon on trahvinud viit suurpanka illegaalses valuutakauplemise kartellis osalemise eest, kirjutab CNBC.
Euroopa Komisjon on trahvinud viit suurpanka illegaalses valuutakauplemise kartellis osalemise eest, kirjutab CNBC.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.