31. juuli 1997 kell 22:00

Välisinvestorid hoiavad hinnataset

Kõik maaklerid ja analüütikud on vaid surelikud. Nädala alguse kahele languspäevale järgnes taas tõus ja uued börsirekordid. Juulis on Äripäeva indeks tõusnud 29%. Kolmapäeval oli Hoiupank see, kes börsi elustas ning ka ülejäänud pangasektori, ning mis kõige olulisem, Hansapanga endaga kaasa tõmbas. Neljapäeval tõusis ka käive 71-lt miljonilt 106-le ning ilmsesti olid nende suurtehingute taga taas kord välisinvestorid.

Põhinimekirja suurimad tõusjad olid Hoiupank ja Tallinna Pank vastavalt 3,6 ja 3,44 protsendiga. Tõsisemalt langes Merko -- 1,74%. Vabaturunimekirjas tõusis 3,7% Saku Õlletehas, ka Norma liikus taas ülespoole. Tähelepanuväärne oli aga EVP, mis kolmapäeval tõusis taas üle 0,4 krooni, kuid langes neljapäeval taas 0,395 kroonini.

Tipulähedane närvilisus on kestnud juba mõne nädala, kuid seni pole toimunud oodatud stabiliseerumist ega tõsisemat langustki. Edasine sõltub eeskätt välisinvestoritest -- kuni neil on ostuhuvi, püsib turg seal, kus ta on.

Hetkel kuum