3. august 1997 kell 22:00

Ära usalda suulisi kokkuleppeid

Lühiajaliste võlgade tekkimine on ilmselt paratamatus ja need tekivad tahes või tahtmata. Kuigi võlgu täiesti vältida pole võimalik, saab ettevõtja ennast kindlustada, tehes iga tehingu kohta lepingu ja mitte lootes suulistele kokkulepetele. Kaupa ei tohiks mingil juhul välja anda vaid saatelehtede alusel (eriti hulgifirmad). Kui partner ületab maksetähtaja kuu aega, peaks kindlasti hakkama aktiivselt tegutsema. Kuu vanust (saatelehelist) võlga on reaalne tagasi saada, poole aasta vanust võlga ehk samuti, kuid aasta vanuse võla kättesaamine on oluliselt komplitseeritum.

Kui otsustad pöörduda võlgade sissenõudmisega tegeleva firma poole, tee seda võimalikult vara. Teenustasu diferentseeritakse enamasti võlgade vanuse järgi, seega on võla sissenõudmine odavam ja selle kättesaamine reaalsem.

Hetkel kuum