7. august 1997 kell 22:00

Farmaatsiatehas tähelepanu keskmes

Kolmapäeval ja neljapäeval ei ilmutanud Tallinna börs vähimatki rahunemise märki. Kumbagi päeva iseloomustasid 200 miljoni lähedased rekordkäibed, kusjuures tavapärasel moel liikus suurim raha pangasektoris (aktiivseim oli Hoiupank 83 miljoni krooniga). Suurimad tõusjad olid Ühispank ja farmaatsiatehas (neljapäeval vastavalt +14,4 ja 13,5%). Farmaatsiatehase hinda tõukab vähene likviidsus ja müüjate puudumine, kuid ka senine vähene tähelepanu atraktiivsele firmale. Forekspanga ja Tallinna Panga aktsiad langesid jätkuvalt Venemaal tekkinud skandaali tõttu.

Vabaturul näitas tublit 4,4% tõusu Kalevi aktsia, tõusis ka EVP, mis jätkuvalt püsib ülevalpool 0,41 krooni piiri. Langes Rakvere lihakombinaat, mis oli ka nimekirja aktiivseim.

Mõningate maaklerite hinnangul on sellenädalane tõus spekulatiivse iseloomuga ning investorid on pigem lühiajalise kasumi jahil kui pikemaid panuseid tegemas. Arvestades hetke hinnataset on see ka usutav.

Hetkel kuum