19. august 1997 kell 22:00

Eesti investorid taas lõunanaabrite turul

Aktsiate hinnad Riia börsil sulgusid eile esmaspäevaga võrreldes pisut kõrgemal. Riia börsi indeks kerkis päevaga 0,63%, 396,74 punktile, börsi päevakäive oli 120 000 latti (3,02 mln kr). Turuliider Unibanka jätkas oma tavapärast mõnesantiimist tõusu, eile 5 santiimi, 3,5 latile. Maaklerite sõnul aitasid Unibanka aktsia tõusule arvestatavalt kaasa Eesti investorid. Eesti pangaaktsiatega võrreldes on Unibanka aktsia suhteliselt odav, kuigi majandustulemused pole sugugi halvad.

Aktsiate hinnad Vilniuse börsil tegid pärast üleeilset rekordtaset eile läbi väikese korrektsiooni, nii et Litin-A indeks langes päevaga 1,74 %, 2004,84 punktile. Diilerite sõnul võib langus jääda siiski lühiajaliseks. Turu käive oli 968 000 litti (3,56 mln kr).

Venemaa kauplemissüsteemi RTS-indeks jätkas eile langust -- -1,54%, 536,31 punktile. Maaklerite sõnul võis eile esimest päeva märgata turul tugevamat välismaist müügisurvet, mida mingil määral tasakaalustas kohalike investorite ostuhuvi. Siiski ei usu maaklerid, et pikale tõusuperioodile järgnenud langus väga kestvaks venib.

Hetkel kuum