• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apananski palkab inglasi

  ASA Kindlustuse peadirektor Sergei Net?ajev lükkab ümber kahtlused, et kindlustusfirma ostab kokku mujal kõrbenud töötajaid. «Briti kindlustusturul käivad suured ühinemised ja tööpuudus küünib kindlustusala inimeste hulgas 25 protsendini,» väidab ta. «Nende seas on tõelisi oma ala asjatundjaid.»
  Eelmisel nädalal käis Net?ajev Leonid Apananskiga Londonis tööletahtjaid intervjueerimas. Inglise personalifirma väljavalitud 14 inimesest jäi esialgu sõelale üheksa, kellest Eestisse ostetakse kaks. Net?ajevi väitel asuvad need inimesed tööle põhikohaga.
  «Hinnaalandust me kellelegi ei tee, ka välismaa spetsialistid võtame tööle kolmekuulise katseajaga,» kinnitab Net?ajev. Ta tunnistab, et välismaalaste sisseostmine on tõsine investeering, mis nõuab hoolt ja tähelepanu.
  «Eesti mõistes maksame me neile hirmus palju, Briti mõistes vaid veidi üle miinimumi,» sõnab Net?ajev. Konkreetseid palganumbreid ta nimetada ei taha.
  Clive Weatherley'ga on Net?ajevi sõnul põhjust igati rahul olla. «Ta on meile aastaga puhtalt sisse toonud 15 miljonit krooni,» kinnitab ta. «Summa on täpselt mõõdetav, kuna just nii palju on tänu tema tööle odavnenud meie edasikindlustuslepingud.»
  Üle 25aastase kindlustustöö kogemusega Clive Weatherley täidab AB Grupis sisuliselt arendusdirektori ülesandeid. Weatherley sõnul vajavad Eesti kindlustusseltsid eeskätt rahvusvahelist koolitust ja juhtimiskonsultatsioone.
  Inglane ütleb end mitte uskuvat võimalusse, et Eestis võtavad võimust puhtalt välismaisel kapitalil põhinevad ja välismaalaste juhitavad kindlustusfirmad.
  «Igal riigil ja rahval on oma eripära,» kinnitab Weatherley. «Eesti kindlustusturule ei saa ükski välisfirma end lihtsalt sisse osta, tundmata kohalikke olusid ja tavasid. Väga tugevaks võib aga kujuneda Eestist võrsunud firma, mille taha koondub lääne kogemus.»
  Weatherley annab mõista, et praegu on Eesti kindlustusseltsidel õige aeg investeerida tulevikku, kuna kindlustusturg valmistub hüppeks ja 22 kindlustusseltsi on siinsete tingimuste jaoks liiga palju.
  «Kümne firma ellujäämine oleks juba tubli saavutus,» lausub Weatherley. «Kindlasti kaovad peatselt väiksemad tegijad, kes elavad põhiliselt liikluskindlustuse najal ja kulutavad kogu teenitud raha edasikindlustuse ostmiseks. Kaovad ka need, kelle kogu tähelepanu on koondunud mitte tootearendusele, vaid oma turuosa hoidmisele.»
  Weatherley prognooside kohaselt hakkab Eesti kindlustusturg korrastuma lähema aasta jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.