Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apananski palkab inglasi

  ASA Kindlustuse peadirektor Sergei Net?ajev lükkab ümber kahtlused, et kindlustusfirma ostab kokku mujal kõrbenud töötajaid. «Briti kindlustusturul käivad suured ühinemised ja tööpuudus küünib kindlustusala inimeste hulgas 25 protsendini,» väidab ta. «Nende seas on tõelisi oma ala asjatundjaid.»
  Eelmisel nädalal käis Net?ajev Leonid Apananskiga Londonis tööletahtjaid intervjueerimas. Inglise personalifirma väljavalitud 14 inimesest jäi esialgu sõelale üheksa, kellest Eestisse ostetakse kaks. Net?ajevi väitel asuvad need inimesed tööle põhikohaga.
  «Hinnaalandust me kellelegi ei tee, ka välismaa spetsialistid võtame tööle kolmekuulise katseajaga,» kinnitab Net?ajev. Ta tunnistab, et välismaalaste sisseostmine on tõsine investeering, mis nõuab hoolt ja tähelepanu.
  «Eesti mõistes maksame me neile hirmus palju, Briti mõistes vaid veidi üle miinimumi,» sõnab Net?ajev. Konkreetseid palganumbreid ta nimetada ei taha.
  Clive Weatherley'ga on Net?ajevi sõnul põhjust igati rahul olla. «Ta on meile aastaga puhtalt sisse toonud 15 miljonit krooni,» kinnitab ta. «Summa on täpselt mõõdetav, kuna just nii palju on tänu tema tööle odavnenud meie edasikindlustuslepingud.»
  Üle 25aastase kindlustustöö kogemusega Clive Weatherley täidab AB Grupis sisuliselt arendusdirektori ülesandeid. Weatherley sõnul vajavad Eesti kindlustusseltsid eeskätt rahvusvahelist koolitust ja juhtimiskonsultatsioone.
  Inglane ütleb end mitte uskuvat võimalusse, et Eestis võtavad võimust puhtalt välismaisel kapitalil põhinevad ja välismaalaste juhitavad kindlustusfirmad.
  «Igal riigil ja rahval on oma eripära,» kinnitab Weatherley. «Eesti kindlustusturule ei saa ükski välisfirma end lihtsalt sisse osta, tundmata kohalikke olusid ja tavasid. Väga tugevaks võib aga kujuneda Eestist võrsunud firma, mille taha koondub lääne kogemus.»
  Weatherley annab mõista, et praegu on Eesti kindlustusseltsidel õige aeg investeerida tulevikku, kuna kindlustusturg valmistub hüppeks ja 22 kindlustusseltsi on siinsete tingimuste jaoks liiga palju.
  «Kümne firma ellujäämine oleks juba tubli saavutus,» lausub Weatherley. «Kindlasti kaovad peatselt väiksemad tegijad, kes elavad põhiliselt liikluskindlustuse najal ja kulutavad kogu teenitud raha edasikindlustuse ostmiseks. Kaovad ka need, kelle kogu tähelepanu on koondunud mitte tootearendusele, vaid oma turuosa hoidmisele.»
  Weatherley prognooside kohaselt hakkab Eesti kindlustusturg korrastuma lähema aasta jooksul.
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Riik süstib Hinrikuse ja Tamkivi fondi 10 miljonit riskiraha
SmartCapi Riskikapitalifond osaleb 10 miljoni euro suuruse investeeringuga kogenud asutajate juhitud Plural Fund II 500 miljoni euro suuruses rahastusringis.
SmartCapi Riskikapitalifond osaleb 10 miljoni euro suuruse investeeringuga kogenud asutajate juhitud Plural Fund II 500 miljoni euro suuruses rahastusringis.
Finnair hakkab jälle Tartusse lendama
Soome lennufirma Finnair alustab Helsingist Tartusse lendamist 2. juulil pärast seda, kui Tartu lennujaamas võetakse kasutusele GPS-signaalist sõltumatu lähenemislahendus.
Soome lennufirma Finnair alustab Helsingist Tartusse lendamist 2. juulil pärast seda, kui Tartu lennujaamas võetakse kasutusele GPS-signaalist sõltumatu lähenemislahendus.