• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärimeeste suvilate ehitamise otsustab ministeerium

  Keskkonnaministeeriumi poolt vallavalitsusele saadetud kirja ei osanud Kork eile täpsemalt kommenteerida, öeldes, et see pole veel vallavalitsusse saabunud. «Tean selle kirja sisust ja olemasolust niipalju, kui lehtedes kirjutatakse,» ütles Kork.
  Keskkonnaministeeriumi kirjas Pühajärve vallavolikogule teeb ministeeriumi kantsler Rein Ratas ettepaneku tühistada volikogu kahe nädala tagune otsus, mis lubas Hannes Tamjärvel, Juhan Kolgil ja Meelis Milderil ehitada Pühajärve äärde ehituskeeluvööndisse puhketalu. Ranna ja kalda kaitse seaduse järgi tohib ehituskeeluvööndisse taastada vaid põllu- ja metsamajanduslikke talusid, mitte puhketalusid.
  Keskkonnaministeeriumi kantsler Rein Ratas ütles Postimehele, et kui volikogu otsus oleks põllu- või metsamajandusliku talu taastamisest, poleks tal etteheiteid. Kui aga rajatakse puhketalud tegelikult põllu- ja metsamajandusega tegelemata, saab selle kindlaks teha ja asja kohtusse anda, ütles Ratas.
  Jüri Kork ütles, et ta ei mõista, miks võib tootmistalu järve äärde ehitada, puhketalu mitte.
  «Järveäärne loomakasvatustalu rikub ju loodust palju rohkem kui puhketalu,» lisas Kork.
  7. augustil andis Pühajärve vallavolikogu OÜ-le Kodreste loa taastada kaks taluhoonet Pühajärve äärsele Metsajärve kinnistule. Vallavolikogu andis Kodrestele nõusoleku ehitada üks maja Pühajärvest 50 ja teine 25 meetri kaugusele.
  OÜ Kodreste osanikud on Hansapanga juhatuse esimees Hannes Tamjärv, ASi Baltika peadirektor Meelis Milder ja AA-Tradingu juhatuse esimees Juhan Kolk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Millist lennuaktsiat osta? Minu portfellis olev lennufirma on sihikindlalt läbi kriisi vuhisenud
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Pandeemiakriis lennunduses näitas selgelt kätte, millised firmad ja ärimudelid on elujõulised ja jätkusuutlikud ning millised mitte. Kes on, need tulevad kriisist välja kõigi tulede põledes ja lippude lehvides, valmis hõivama palju suuremat turuosa. Õnneks on Ryanair minu portfellis üks selline.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.