21. august 1997 kell 22:00

Ärimeeste suvilate ehitamise otsustab ministeerium

Keskkonnaministeeriumi poolt vallavalitsusele saadetud kirja ei osanud Kork eile täpsemalt kommenteerida, öeldes, et see pole veel vallavalitsusse saabunud. «Tean selle kirja sisust ja olemasolust niipalju, kui lehtedes kirjutatakse,» ütles Kork.

Keskkonnaministeeriumi kirjas Pühajärve vallavolikogule teeb ministeeriumi kantsler Rein Ratas ettepaneku tühistada volikogu kahe nädala tagune otsus, mis lubas Hannes Tamjärvel, Juhan Kolgil ja Meelis Milderil ehitada Pühajärve äärde ehituskeeluvööndisse puhketalu. Ranna ja kalda kaitse seaduse järgi tohib ehituskeeluvööndisse taastada vaid põllu- ja metsamajanduslikke talusid, mitte puhketalusid.

Keskkonnaministeeriumi kantsler Rein Ratas ütles Postimehele, et kui volikogu otsus oleks põllu- või metsamajandusliku talu taastamisest, poleks tal etteheiteid. Kui aga rajatakse puhketalud tegelikult põllu- ja metsamajandusega tegelemata, saab selle kindlaks teha ja asja kohtusse anda, ütles Ratas.

Jüri Kork ütles, et ta ei mõista, miks võib tootmistalu järve äärde ehitada, puhketalu mitte.

«Järveäärne loomakasvatustalu rikub ju loodust palju rohkem kui puhketalu,» lisas Kork.

7. augustil andis Pühajärve vallavolikogu OÜ-le Kodreste loa taastada kaks taluhoonet Pühajärve äärsele Metsajärve kinnistule. Vallavolikogu andis Kodrestele nõusoleku ehitada üks maja Pühajärvest 50 ja teine 25 meetri kaugusele.

OÜ Kodreste osanikud on Hansapanga juhatuse esimees Hannes Tamjärv, ASi Baltika peadirektor Meelis Milder ja AA-Tradingu juhatuse esimees Juhan Kolk.

Hetkel kuum