21. august 1997 kell 22:00

Kauplemine börsil rahunes pisut

Eilsele kauplemispäevale Tallinna börsil andsid taas jumet tehnilised probleemid, mis päeva algul ei võimaldanud kaubelda kolmel suurimal vahendajal. Väikesest tõusust hommikul sai päeva jooksul väike langus ning indeksid jäid praktiliselt muutumatuks. Ka käive langes võrreldes kolmapäevaga, olles siiski tugev 189 miljonit krooni. Pangaaktsiad põhiliselt langesid, vaid Tallinna Pank suutis tõusta 4,4% ning murda maagilise 100 krooni piiri. Plusspoolel oli ka Hansapank, mis tõusis protsendi.

Väljaspool pangasektorit läks tunduvalt paremini. Tõusid praktiliselt kõik, enam teistest EMV (+3,13%) ja Klementi (5,63%). Ka EVEA Pank tõusis 8%, ent see aktsia on üks turu volatiilsemaid, mis kunagi kaht päeva järjest samas suunas ei liigu. Ka vabaturul langesid vaid Estiko (jõudnud juba jaanuari tasemele) ning Saku õlletehas. Tallinna külmhoone kerkis 3,77%.

Edasine sõltub palju homsest kauplemisest. Korrektsiooni korral võib järgmisel nädalal oodata langust.

Hetkel kuum