• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jackson tõi hästi sisse

  Viimastel andmetel jälgis reede hilisõhtul Tallinna lauluväljakul Michael Jacksoni maailmaturnee History kontserti kuni 70 000 pealtvaatajat. Vaatamata sellele, et mõned päevad enne kontserti müüsid mitmed turismibürood ja eraisikud kontserdile varem broneeritud ja ostetud pileteid 200--300 krooni eest, osteti piletikassadest kontserdipäeval suurel hulgal ka 600krooniseid pääsmeid. Korraldajad olid valmis kontserdile lubama kuni 80 000 inimest.
  Arvestades, et pileti ostis vähemalt 60 000 inimest keskmise hinnaga 400 krooni, teenisid korraldajad piletimüügist vähemalt 24 miljonit krooni. Sellele lisandus üle miljoni krooni muud tulu, kaasa arvatud parkimistasu.
  Michael Jacksoni Eestisse toomine võis muusikaäriga tegelevate inimeste hinnangul maksta 15--20 miljonit krooni. Kontserdi pressiesindaja Jüri Piheli sõnul on Jackson üks väheseid artiste, kelle puhul langevad kultuurisündmus, vaatemängulisus ja äri kokku.
  Kuigi korraldajad polnud veel nädalavahetusel valmis kommenteerima kontserdilt teenitud tulu, on nad varem öelnud, et ilma kindla garantiita majandusliku õnnestumise kohta poleks nad seda ette võtnud.
  Kontserdi Eesti-poolne peakorraldaja Lauri Laubre on öelnud, et Jacksoni kontserdi eelarve on suurim, mis on seni Eesti pinnal meelelahutusele kulutatud.
  Mõni tund enne kontserdi algust lauluväljakul ringi jalutanud ASi Tallinna Lauluväljak tegevdirektor Riho Rõõmus ütles, et sellist tööd, nagu viimased päevad enne Jacksoni kontserti, pole lauluväljakul enne tehtud.
  Rõõmuse sõnul olid Jacksoni kontserdi korraldajate nõudmised nii suured, et algselt eestlaste paigaldatud piirdeaiad tuli Taani-poolsete korraldajate nõudmisel maha võtta. «Siis aga tulid kohale korraldajad Inglismaalt ja lasid omakorda taanlaste poolt paigaldatud aiad maha võtta,» kirjeldas Rõõmus. Tänu nõudlikkusele olid kontserdipäeval lauluväljakut ümbritsevad piirdeaiad sedavõrd kindlad, et erinevalt varasematest kontsertidest oli väljaspool laululava territooriumi kontserdile raske kaasa elada.
  Eile õhtul toimus Michael Jacksoni kontsert Helsingis, lisakontsert toimub Soome pealinnas homme. Pühapäevase kontserdi piletid müüdi Helsingis välja ühe päevaga, teisipäevase kontserdi piletid maksavad 266 marka (ligi 720 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.