• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jackson tõi hästi sisse

  Viimastel andmetel jälgis reede hilisõhtul Tallinna lauluväljakul Michael Jacksoni maailmaturnee History kontserti kuni 70 000 pealtvaatajat. Vaatamata sellele, et mõned päevad enne kontserti müüsid mitmed turismibürood ja eraisikud kontserdile varem broneeritud ja ostetud pileteid 200--300 krooni eest, osteti piletikassadest kontserdipäeval suurel hulgal ka 600krooniseid pääsmeid. Korraldajad olid valmis kontserdile lubama kuni 80 000 inimest.
  Arvestades, et pileti ostis vähemalt 60 000 inimest keskmise hinnaga 400 krooni, teenisid korraldajad piletimüügist vähemalt 24 miljonit krooni. Sellele lisandus üle miljoni krooni muud tulu, kaasa arvatud parkimistasu.
  Michael Jacksoni Eestisse toomine võis muusikaäriga tegelevate inimeste hinnangul maksta 15--20 miljonit krooni. Kontserdi pressiesindaja Jüri Piheli sõnul on Jackson üks väheseid artiste, kelle puhul langevad kultuurisündmus, vaatemängulisus ja äri kokku.
  Kuigi korraldajad polnud veel nädalavahetusel valmis kommenteerima kontserdilt teenitud tulu, on nad varem öelnud, et ilma kindla garantiita majandusliku õnnestumise kohta poleks nad seda ette võtnud.
  Kontserdi Eesti-poolne peakorraldaja Lauri Laubre on öelnud, et Jacksoni kontserdi eelarve on suurim, mis on seni Eesti pinnal meelelahutusele kulutatud.
  Mõni tund enne kontserdi algust lauluväljakul ringi jalutanud ASi Tallinna Lauluväljak tegevdirektor Riho Rõõmus ütles, et sellist tööd, nagu viimased päevad enne Jacksoni kontserti, pole lauluväljakul enne tehtud.
  Rõõmuse sõnul olid Jacksoni kontserdi korraldajate nõudmised nii suured, et algselt eestlaste paigaldatud piirdeaiad tuli Taani-poolsete korraldajate nõudmisel maha võtta. «Siis aga tulid kohale korraldajad Inglismaalt ja lasid omakorda taanlaste poolt paigaldatud aiad maha võtta,» kirjeldas Rõõmus. Tänu nõudlikkusele olid kontserdipäeval lauluväljakut ümbritsevad piirdeaiad sedavõrd kindlad, et erinevalt varasematest kontsertidest oli väljaspool laululava territooriumi kontserdile raske kaasa elada.
  Eile õhtul toimus Michael Jacksoni kontsert Helsingis, lisakontsert toimub Soome pealinnas homme. Pühapäevase kontserdi piletid müüdi Helsingis välja ühe päevaga, teisipäevase kontserdi piletid maksavad 266 marka (ligi 720 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Tallinna börs lõpetas nädala LHV ja Enefiti tõukel plussis
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Täna miljonieurose käibega tõusnud Enefit Green ja LHV Group aitasid Nasdaq Tallinnal börsinädal üle protsendise kasvuga lõpetada.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Restoraniomanik Michelini tunnustusest: veel ei tea, kuidas see mõjutab
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.