25. august 1997 kell 22:00

Teine e?elon näitab oma jõudu

Ehkki Äripäeva indeks muutus esmaspäeval suhteliselt vähe, oli see tingitud eeskätt kindla suuna puudumisest pangandussektoris. Muidugimõista oli käibe põhimass endiselt seal ning Ühispank tõusis 4,5%, olles ühtlasi päeva aktiivseim 38 miljoni krooniga, kuid ülejäänud pankade hind oli stabiilne või langes (kõigerohkem -- 2% -- Forekspank).

Väljaspool pangasektorit toimus aga üleüldine tõus. Meeldivaim sürpriis oli Baltika, mis tugeva 9 miljonilise käibe toel tõusis 11%. Muud suuremad tõusjad olid ESS (+8,3%), Merko (+5,9%) ja Klementi (+4,3%). Ainsana langes pisut Norma aktsia.

Ka vabaturul tõusid praktiliselt kõik aktsiad. Suurima tõusu tegid senised suurlangejad Viru Rand (+14,4%) ja Estiko (+5,3%). Suurima käibe, ca 6,5 miljonit, andis EVP.

Maaklerite ennustuste kohaselt jätkub lähemal ajal huvi suhteliselt odavate, väljapoole pangasektorit jäävate teise e?eloni aktsiate vastu, mis toob tõenäoliselt kaasa ka tubli hinnatõusu.

Hetkel kuum