25. august 1997 kell 22:00

Unibanka aktsia kergitab Riia börsi

Riia börs kipub viimasel ajal muutuma ainult ühe aktsia börsiks. Nii nagu mitmel varasemal päevalgi, jätkus investorite tähelepanu peaasjalikult Unibanka aktsiale. Unibanka aktsia hind tõusis eile 10 santiimi, 3,80 latile, viies börsi indeksi 1,31% ülespoole, 412,66 punktile. Börsi eilsest, 125 000 latisest (3,11 mln kr) kogukäibest andis Unibanka eile 65% ehk 81 000 latti. Diilerite sõnul on Unibanka aktsial veel tõusuruumi, sest võrreldes Eesti pangasektoriga, millega Unibanka viimasel ajal konkureerib, on ta suhteliselt odav.

Leedu börs liikus eile ilma kindla suundumuseta ja diilerite sõnul on turu liikumine lähemal ajal ebaselge. Ametlikku nimekirja kuuluvate aktsiate hind eile mõnevõrra siiski tõusis, samas A- nimekirja aktsiate hind langes. Börsi käive oli 511 000 litti (1,87 mln kr).

Kohalik ostusurve viis eile mõningate juhtivate aktsiate hinnad Venemaa kauplemissüsteemis ülespoole, kuid RTS-indeks liikus languse suunas, alanedes päevaga 0,8%, 521,04 punktile. Turuosaliste sõnul hetkel selge trend turul puudub. Kauplemissüsteemi päevakäive oli eile tagasihoidlik, 42,29 mln dollarit.

Hetkel kuum