• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gallo veinikeldri omanik tuli turgu vallutama

  Eestis on Ernesto & Julio Gallo veinikeldri veinid saadaval juba alates augusti algusest ja Kristjan Kaleviste sõnul on proovimüük läinud edukalt. Kõige kiiremini müüdi tema sõnul läbi Gallo veinikeldrist pärit 1,5 liitrise mahuga Carlo Rossi veinide seriaal.
  Kaleviste kinnitusel on viimase nelja aasta jooksul veinide tarbimine päritolumaade osas Eestis oluliselt muutunud. Praegu tarbitakse Eestis kõige rohkem Saksa veine, teisel kohal on Prantsuse veinid, kolmandal Hispaania ja neljandal Itaalia veinid. Eesti veiniturgu kontrollib aga Ida-Euroopa, kust pärit Ungari, Bulgaaria ja Rumeenia veinidele kuulub kokku 23,7 protsenti Eesti turust, ütles Kaleviste.
  USA veinidele kuulub Kaleviste sõnul praegu umbes kuueprotsendiline turuosa Eestis, millest põhilise osa moodustavad Paul Massoni veinid.
  Lähimaks paariks aastaks ennustab Kaleviste Eestis Saksa veinide tarbimise langust ja Hispaania, Itaalia ning uue maailma veinide tarbimise kasvu. Uue maailma veinide hulka kuuluvad lisaks USA veinidele ka T?iili, Lõuna-Aafrika, Austraalia ja Argentiina veinid.
  Uue maailma veinide osakaalu tõusu siinsel turul prognoosib Kaleviste 12--15 protsendini. Uue maailma veinide tarbimisest peaks umbes pool langema Kaleviste sõnul Gallo veinide arvele. Seda peaks tema sõnul soodustama ka Gallo veinide hinnapoliitika.
  Eestis müüdavate Gallo veinide hulgihinnad jäävad 59 ja 180 krooni vahele.
  Ernesto & Julio Gallo veinikeldri loomise ajend oli 1932. aastal alkoholikeeluseaduse tühistamine, mispeale vennad Ernesto ja Julio Gallo alustasid viinamarjade kokkuostu Modestos. Nende esimene toodang oli umbes 175 000 gallonit veini.
  Esimese müügitehingu sõlmis Ernesto Gallo 1933. aasta sügisel, müües 6000 gallonit veini. Kogu esimesest veinitoodangust saadud tulu investeeriti veinikeldrisse, samuti nagu ka mitme järgneva aasta tulu. Gallo veinikeldrist on saanud juhtiv tootja USA igas peamises veinikategoorias.
  Ernesto & Julio Gallo veinikeldri nime alla on koondunud neli veinikeldrit, mis paiknevad Livingstone'is, Fresnos, Modestos ja Sanomas. Neist kolm esimest on eraldi võetuna maailma kolm suurimat veinikeldrit, Sanoma aga Kalifornia üks paremaid viinamarjavälju. E&J Gallo kaubamärgid on tuntud enam kui 70 riigis, igal aastal villitakse üle 700 miljoni pudeli. Gallo veinid on võitnud üle 400 medali konkurssidel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Eestlased ostsid mullu 86 miljoni euro eest lotopiletid Eesti Loto ASi keskmine palk on 3618 eurot
Eestlased on lootusrikkad inimesed – Eesti Loto AS värskest majandusaruandest selgub, et eelmisel aastal osteti lotopileteid 10 miljoni euro võrra rohkem kui aasta varem. Võitudena maksti mullu välja pea 34,4 miljonit eurot.
Eestlased on lootusrikkad inimesed – Eesti Loto AS värskest majandusaruandest selgub, et eelmisel aastal osteti lotopileteid 10 miljoni euro võrra rohkem kui aasta varem. Võitudena maksti mullu välja pea 34,4 miljonit eurot.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.