26. august 1997 kell 22:00

Opmanni Mardi viis minutit

Kevadest juhita olnud väärtpaberiinspektsioon on endiselt peadirektorita. Selleks sobiva kandidaadi otsimine kuude kaupa tundub kõrvaltvaatajatele juba naljakas.

Tagamaadest teadlikud võiksid muidugi selgitada, millised reeglid peadirektorimängus kehtivad ning kas selliseid võtteid nagu «ise kirjutan endale konkursi tingimused» või «hea poiss on meie panga poiss» on kasutatud või mitte. Paraku nad vaikivad. Nii nagu vaikib kangekaelselt ka rahandusminister Mart Opmanni sulepea. Opmann ei ole nädalate jooksul leidnud viit minutit, et lõpuks väljavalitud Marek Mägi ametissemääramine allkirjastada.

Pressiesindaja sõnade kohaselt on ministri töökoormus suur. Kuid võib-olla on Opmann hoopis riigimehelikult kõhklema löönud, kas seni väärtpabereid vaid kaugelt näinud Mägi, kes küll edukalt pidas palga- ja autoläbirääkimisi, näiteks eile süüdistusevarju sattunud Ühispanga tegevuse uurimisega sama edukalt hakkama saab.

Hetkel kuum